Speltips Malmö – Färjestad 18/9: Offensiv spets

Martin Efvergren Publicerat: 17 september 2021

Malmö Redhawks har vunnit sina två inledande matcher i SHL och tar nu emot guldfavoriterna Färjestad. Matchen spelas den 18 september med nedsläpp kl 15.15.

Malmö – Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Joakim Fagervalls Malmö har fått en lysande start på säsongen då man vunnit sina båda inledande bortamatcher av säsongens SHL. Man inledde med att besegra Leksand i en jämn batalj som slutade 4-3 till bortalagets fördel. Senast kunde man så också slå Oskarshamn på bortais med 5-2.

Först i den här tredje matchen gör man alltså hemmapremiär och där väntar ett motstånd som troligen kommer vara tuffare än de man ställts mot tidigare. I och med sommarens profilstarka värvningar anses Färjestad vara guldfavoriter hos spelbolagen.

Färjestad har bara spelat en match i SHL så här långt och där kunde man ta viss revansch mot Växjö som slog ut dem ur slutspelet förra säsongen. Det blev emellertid en väldigt jämn batalj som till slut avgjordes på straffar efter 3-3 vid full tid.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Fartfylld hockey

Färjestad slutade på åttonde plats i grundserien förra säsongen och Malmö slutade på placeringen efter. Det skiljde dock hela 14 poäng mellan lagen.

Trots Färjestads, med sina ambitioner, svaga förra säsong gjorde man ändå näst flest mål i serien. Till den här säsongen har man framförallt spetsat offensiven ytterligare med spelare som Joakim Nygård, Marcus Nilsson och Jacob de la Rose.

Malmö har också de värvat meriterade forwards, inte minst i Carl Söderberg, Marcus Sylvegård och Lance Bouma som alla hamnade i poängprotokollet mot Oskarshamn i torsdags.

Malmö har gjort 9 mål på de två inledande matcherna och självförtroende lär vara gott inför den här hemmapremiären. Nu ställs man mot SHL:s, på pappret, starkaste offensiv och det finns en hel del som talar för att det kan bjudas på framåtlutad hockey och en hel del mål.

Färjestad slog ut Malmö i åttondelsfinalen förra säsongen i två raka matcher och man är också knappa favoriter i den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger cirka 2.30 gånger insatsen.

Färjestad vann i premiären mot Växjö men det är tveksamt om det var en seger man förtjänade. Malmö har övertygat något mer och på hemmais är man svårslagna.

Jag tror framförallt på en underhållande och fartfylld match mellan två lag som framförallt har offensiv spets. Det har gjorts 6 mål eller fler i lagens totalt tre spelade matcher. Mitt spel blir att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) i den här matchen till 1.68 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1.68
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 15:15, lördag 18 september 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: