Speltips Malmö Redhawks – Brynäs 14/11: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det går nästan att ta på ångesten inför SHL-mötet mellan Malmö Redhawks och Brynäs lördagen den 14 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det går att säga en hel del om inledningen på den här säsongen i SHL, men det är inget vågat påstående att hävda att den kanske inte riktigt påminner om en vanlig säsong. Konstigt vore kanske annars med tanke på hur förutsättningarna runt omkring har förändrats till den här säsongen. Det är klart att det får konsekvenser.

Det går också enkelt att se hur det här drabbar olika lag på olika sätt, och det är uppenbart att ett par klubbar har svårare att hantera det. Att bygga om sin spelartrupp, och i stora stycken göra den sämre, har visat sig vara ett ödesdigert drag för en klubb som Malmö Redhawks exempelvis.

Nu har skåningarna spelat totalt 13 matcher och har på dessa matcher inte spelat ihop mer än 8 poäng. Det gör att man har seriens klart sämsta poängsnitt, att man ligger som solklar jumbo i tabellen och att man, trots två fler spelade matcher, har hela fyra poäng upp till säker mark i SHL-tabellen.

Om man ska hitta något positivt kan det ändå vara att Malmö Redhawks jagar Brynäs i tabellen och att man nu får chansen att vinna mot laget. En trepoängare på lördagen gör att man plötsligt bara har en poäng upp till säker mark, men fortsatt med två matcher mer spelade.

-21 i målskillnad är för övrigt en tydlig indikator på att detta Malmö Redhawks har strukturella problem även i defensiven och att man egentligen inte varit särskilt nära att ta fler poäng än åtta hittills.

Slarvig form i båda läger

Allt som här nämnts gör också att mötet i fråga är synnerligen viktigt även för Brynäs IF, vars säsongsinledning inte heller varit bra, men där poängsnittet åtminstone är över en poäng per match. Om man fortsätter ungefär på det här sättet har man en god chans att klara sig kvar utan att behöva kvala.

Men om ambitionen fortsatt är att försöka nå en slutspelsplats behöver man steppa upp något. Inledningsvis på säsongen såg det inte fullt så illa ut, men nu har Gävle-laget förlorat fyra raka matcher och spelat en direkt skakig ishockey.

Det gör att man känner en viss oro inför lördagens bortamatch nere i Skåne. Det kan man ta och förstå.

Malmö Redhawks har tre raka förluster, en klar nedgåtgående trend och det enda positiva här är väl egentligen att man vann tre av fyra möten med Brynäs förra säsongen. Är det nu som Malmö Redhawks ska ta en viktig vinst?

Under 5,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Betfair. Det är två lag som har svårt med målskyttet och som verkligen inte vill bjuda på någonting i onödan när det är ett så pass viktigt möte som väntar.

Malmö Redhawks - Brynäs

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: