Speltips Malmö Redhawks – Färjestad 5/4: Oklar form

Simon Pålsson Publicerat: 5 april 2021

Malmö Redhawks är svårlästa inför slutspelet, men får nog gälla som underdogs inför mötena med Färjestad i SHL. Först ut är mötet den 5 april 2021.

Malmö Redhawks - Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är påsk och som traditionen nästan säger innebär det att det nu är fullt fokus på slutspelsfasen i SHL. Efter en lång och klart mindre intressant säsong än ett vanligt år är det skönt att vi är framme vid den här fasen.

I perioder av säsongen såg det ut som att Malmö Redhawks skulle få förtvivlat svårt att ta sig hela vägen hit, men efter en stark avslutning såg skåningarna till att lämna bottenstriden bakom sig. Då visade det sig också att det snarare var lagets få antal spelade matcher – eftersom många matcher behövts skjutas upp med corona som förtecken – som var anledningen till att man tabellmässigt låg så långt ner.

Å ena sidan slog Malmö Redhawks någon form av personligt rekord (åtminstone i modern tid) med åtta raka vinster, men å andra sidan såg man till att ha en riktigt svag avslutning nu sista veckorna. Det var lite oturligt.

När skåningarna kliver in i slutspelet har man sex förluster på sina sju senaste matcher och det är såklart inget facit man önskar att ha med sig in i ett slutspel.

I tabellen slutade man också bakom Färjestad, som då kommer att ha hemmaplansfördel i den här matchserien. Men lite halvmärkligt nog (det har med reseskäl att göra) är det skåningarna som öppnar på hemmaplan och som då kan sätta tonen i matchserien.

Öppen åttondelsfinal

Det känns inte helt enkelt att välja sida inför den här åttondelsfinalen, med tanke på att det var Malmö Redhawks som vann när lagen spelade mot varandra förra veckan. Å andra sidan är det som sagt lagets i princip enda vinst på flera veckor.

Dessutom har Färjestad på ett individuellt plan mer framstående spelare, inte minst med skyttekungen Daniel Viksten, som varit extremt viktig hela säsongen och som dessutom var den som vann hela ligans skytteliga tillsammans med Simon Ryfors i Rögle BK, långt upp i toppen.

Malmö Redhawks har vunnit tre av fyra möten med Färjestad den här säsongen och vet bevisligen hur man ska slå det klassiska laget. Men kan man ta fram det i det här läget? En spelare som Oscar Alsenfeldt, målvakt och lagets bästa, viktigaste och mest framstående spelare, måste verkligen ha ett par fina veckor nu i slutspelet. Annars skiter det sig direkt.

Under 5,5 mål spelas till 1,65 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,65
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:00, måndag 5 april 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo