Speltips Malmö Redhawks – Rögle BK 25/11: Derby!

Oskar Jörnevik Publicerat: 25 november 2021

Torsdagen den 25 november 2021 är det dags för Skånederby i SHL. Malmö är det laget som spelar på hemmais.

Malmö Redhawks - Rögle BK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tycker mig se att Malmö börjar trumma igång rejält efter en riktig missräkning i början av säsongen. Efter 20 spelade omgångar ligger Malmö på på elfte plats i tabellen, endast två pinnar från ett slutspel. Malmös trupp håller absolut topp sex, men trots spelövertag i flertalet av matcherna på senare tid har Malmö svårt att få in pucken. Malmö har nu poäng i två raka matcher och Fagervalls grabbar ser bättre ut än för ett par veckor sedan. 

 

Rögle är bra i år, riktigt bra, framförallt hemma i Ängelholm. På bortais har gästerna blandat och gett en hel del, men summa summarum är gästerna även starka borta. Rögle spelade under tisdagskvällen i CHL och avancerade i turneringen genom att slå Zurich med 3-1. I SHL är formen lite sådär, då man på de fyra senaste matcherna torskat två. Dock ska Rögle absolut anses som en av favoriterna att vinna hela SHL denna säsong.

 

Hemmalaget är svaga att göra mål, det är bara Timrå som har sämre skotteffektivitet. När det kommer till special teams är Malmö starka, framförallt i boxplay där man har ligans absolut vassaste boxplay. Powerplay spelet blir bättre och bättre och Malmö nosar på 20% gränsen. Rögle gör mycket mål, det är bara Frölunda som gör fler mål än vad Rögle gör. Det speglas också på gästernas powerplay som är en av seriens bästa. Boxplay spelet finns det mer att jobba på då siffrorna ligger på halv svaga 75%.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brukar bli heta tillställningar

Malmö har på pappret ett riktigt vasst lag. Senaste tillskottet i truppen är Magnus Pääjärvi, som håller mycket hög klass. Carl Söderberg leder den interna poängligan och är viktigt för hemmalaget. Lance Bouma är också en lirare som håller mycket hög klass. I derbymatcherna brukar bröderna Sylvegård steppa upp ett par nivåer. Back-sidan är stark, bröderna Lauridsen står för kraft. Det finns även ett par skickliga backar i Joakim Ryan bland annat. Oscar Alsenfelt har inte alls startat säsongen på det sättet han velat, en bra bit under 90%. Där har Malmö sparkapital deluxe.

Rögle har också ett mycket bra spelarmaterial. Adam Tambellini leder interna poängligan, han är tätt följd av Anton Bengtsson, Dennis Everberg och Leon Bristedt. Ted Brithen spelade i tisdags och är tillbaka från skada. Defensiva sidan hos Rögle är enligt mig en av de finaste i ligan. Lucas Ekeståhl-Jonsson är riktigt bra, det är även Ryan McKiernan och Tony Sund. Det är de skickliga backarna, Erland Lesund står lite mer för muskler. Tidigare i veckan står det klart att Eric Gelinas gör comeback i Rögle, då kommer det bli ett galet bra Rögle i framtiden.

Rögle har varit bättre än Malmö under säsongen, men derby är alltid derby, och i derbyna brukar Malmö vara bra. Senaste fyra derbyna har något av laget vunnit med uddamålet efter ganska griniga tillställningar, senast lagen möttes blev det ett mass slagsmål efter slutsignalen. Jag tror Malmö vinner detta derby, för att Malmö har spelare som älskar dessa matcher. Malmö ML betalar en bra bit över två gånger degen, vilket enligt mig är ett riktigt bra odds! Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö ML
Odds: 2.02
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 25 november 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: