Speltips Malmö – Rögle 29/1: UPPSKJUTEN

Martin Efvergren Publicerat: 28 januari 2022

Den här matchen är uppskjuten. Nedan speltips är således inte aktuellt.

Malmö – Rögle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pandemin fortsätter att ställa till det för idrotten och de senaste veckorna har ett flertal SHL-lag varit hårt drabbade. Ett flertal matcher den gångna vecka blev inställda men lördagens Skånederby kommer, av allt att döma, att bli av.

För Malmö Redhawks del innebär det att man har haft ett tio dagars speluppehåll. De spelade senast den 18 januari då man föll med 2-1 hemma mot Leksand. Det vara lagets, blott, andra match det här året och därtill var det också den tredje raka förlusten.

Det har med andra ord varit skralt vad gäller Malmös poängskörd den senaste tiden. Totalt har man spelat 33 matcher på vilka man tagit 38 poäng. I den haltande tabellen ger det en tolfte plats. Ner till Timrå under strecket är det bara en poängs marginal.

Inte heller Rögle kommer med någon dunderform till det här Skånederbyt. Visserligen saknade man ett större antal spelare i de två senaste matcherna vilket förstås är en starkt bidragande orsak till att man har två förluster bakom sig.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

Både Malmö och Rögle kommer från förluster, men totalt sett råder det ingen diskussion vilken av klubbarna som är nummer ett i Skåne för tillfället. De sistnämnda spelade SM-final i våras och är ett topplag i SHL även den här säsongen.

Efter 33 spelade matcher har Rögle tagit 61 poäng, vilket ger en tredjeplats i tabellen. Man har därmed spelat lika många matcher som Malmö men tagit 23 poäng fler.

Rögle spelade senast i torsdags då man föll med 4-1 borta mot Örebro. Viktige Anton Bengtsson och Adam Edström var då tillbaka efter skador, men totalt saknade man ändå åtta ordinarie spelare.

Det här är det tredje Skånederbyt den här säsongen och den här helgen kommer lagen mötas i ett dubbelmöte. Returen spelas i Ängelholm på söndag. De två tidigare derbyna har slutat med Rögle-segrar. Senast vann de med 4-3 i Malmö i november och det första mötet slutade 2-1 i Ängelholm.

Ser vi till inbördes möten och tabellplacering är det ingen tvekan om att det är fördel Rögle. Förutsättningarna, där ett flertal spelare saknas, gör det emellertid mer ovisst.

Båda lagen har bara gjort ett mål framåt i de två senaste matcherna och det är tydligt att viss spets saknas för tillfället. Det gjordes sju mål totalt när lagen senaste möttes, men annars brukar det bli ganska målsnålt. De tre föregående mötena har slutat 1-0, 1-0 och 2-1.

Jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer att bli jämn, tät och relativt målsnål. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 5.5 mål till 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 29 januari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: