Speltips Malmö – Rögle 29/11: Derbydags

Oskar Jörnevik Publicerat: 29 november 2022

Malmö tar emot Rögle i säsongens andra derby, Malmö vann det första. Matchen spelas tisdagen den 29 november 2022 med nedsläpp klockan 19.00.

Malmö - Rögle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö går tungt för stunden i SHL och ligger bara någon poäng från kvalplatsen. Malmö har en bedrövlig form på hemmaisen, då man för tillfället har sjuka nio raka nederlag och ligger sist i hemmatabellen. Formen då för skåningarna? Nja, efter segern borta mot Färjestad trodde alla den var på väg spikrakt uppåt, men sedan havererade man igen och torskade mot Växjö med 5-2 i torsdags. Det gäller för Malmö att samla ihop sig, för truppen är skicklig på pappret och ska nog vara ett lag som är topp 10 när vi summerar tabellen.

Rögle har inte heller rosat marknaden i inledningen av säsongen. Rögle har varit ett topplag de senaste säsongerna, och förra säsongen vann man grundserien. Rögle ligger faktiskt på samma poängantal som Malmö, alltså inte jättelångt i från de negativa kvalet. Dock har Ängelholmslaget endast 19 spelade matcher. Rögle tog sen viktigt seger senast, hemma mot Luleå, det var en stark insats och man prickade defensiven på ett bra sätt.

När det vankas Skånederby är det oftast tighta och heta tillställningar. Åtta av de tio senaste matcherna har slutat med under 5.5 mål. Sju av de senaste tio matcherna har slutat med uddamålsseger för något av lagen. Malmö har två raka segrar i Ängelholm, medans Rögle har två raka segrar i Malmö, finns ingen riktigt logik hur dessa möten ska sluta, det vi vet är att det blir tight och få mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Prioriterar defensiven

Malmö har inte den där riktiga spetsen i år, visst finns det grabbar som håller hög SHL-klass. Det som saknas är den där liraren som nästan alltid prickar nät. Lirare som bröderna Sylvegård, Lance Bouma, Carl Söderberg och Bröderna Westherholm måste upp till sina normala standard, då är Malmö som bäst. Malmö har normalt sätt en väldigt stark och tuff backsida, men har i år släppt till alldeles för enkla mål. Nej, det finns mycket potential i denna trupp, men Malmö brukar vara som bäst när det är heta matcher.

Rögle har haft lite oflyt med skador på nyckelspelare och inte riktigt fått igång herrar som Adam Tambellini och Dennis Everberg. Istället har herrar som Oskar Stål Lyrenäs, William Wallinder, Marco Kasper och Michael Kapla gjort det bra för Rögle. Rögle är i grunden ett mycket bra lag och har underpresterat, får man bara igång sina stjärnspelare så kommer det bli hur bra som helst. Calle Klang och Christoffer Rifalk i målet har varit OK men inte mycket mer än så.

Som sagt så är dessa derbyn riktigt tighta och tuffa. Väldigt sällan det blir målglada historier. Senaste gången när det gick över 5.5 mål mellan dessa gäng var 25 november 2021, och då slutade skotten 24-26 till Rögle. Nej, båda lagen har prioriterad sin defensiv, då man på slutet har varit tightare i egen zon och inte bjudit på så mycket (bortsett från förra matchen för Malmös del). Det kommer vara tight och hårt under 60 minuter, kanske 65, dock kommer målen utebli och under 5.5 mål här är mycket spelvärt.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag den 29 november 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: