Speltips Malmö – Skellefteå 8/12: Botten mot toppen

Oskar Jörnevik Publicerat: 8 december 2022

Malmö har en svår uppgift i och med att Skellefteå kommer på besök. Matchen spelas torsdagen den 8 december med nedsläpp klockan 19.00.

Malmö - Skellefteå

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Malmö Redhawks går kräftgång för tillfället, med fyra raka förluster ligger man sist i tabellen. Det är dock endast tre pinnar till säker mark, men ingenting i spelet stämmer. Malmö har tagit ledningen i tre av de fyra senaste matcherna, men inte få med sig någonting. Det gäller för Malmö och framförallt tränare Kollar att få lirarna att spela enklare, för kvalitén i truppen finns absolut där. Det är långt i från över för Malmös del, då man fortfarande har en topp tio plats inom räckhåll.

För Skellefteås del är det helt tvärtom, med 13 raka segrar (i både SHL och CHL) ligger man tvåa i SHL och har god chans att avancera i CHL efter 1-0 på Frölunda under tisdagskvällen. Skellefteå har varit riktigt starka defensivt, på de fem senaste matcherna har Skellefteå endast släppt in fem mål. Nej, spelar Skellefteå den ishockeyn man gör i skrivande stund, kan det bli en mycket rolig säsong för Skellefteå.

Malmö vann de senaste mötet mellan lagen, det uppe i Skellefteå med klara 5-2. Senaste matchen i Malmö slutade med en bortaseger för Skellefteå med klara 6-1. I de tio senaste matcherna mellan lagen är det Skellefteå som har ett litet övertag, med sex segrar. Det brukar bli härliga tillställningar när dessa lag möts, med mycket tacklingar och lite av en slutspelskänsla.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva avbräck

Malmö får klara sig utan Markus Lauridsen (hjärnskakning) och Thomas Schemitsch (avstängd) det är två viktiga backar för Redhawks. Två juniorer kommer få chansen och Malmö kommer starta matchen på sju backar. Malmö har på pappret ett härligt lag, men det gäller för spelare som bröderna Westherholm, bröderna Sylvegård, Carl Söderberg och Lance Bouma att börja leverera. När två viktiga backar är borta kommer backar som Joakim Ryan och Adam Ollas Mattsson få ta ett stort ansvar. Daniel Marmenlind får godkänt i inledningen med sina dryga 90% i räddningar.

Skellefteå bara kör, och det är många spelare som verkligen levererar. Backen Jonathan Pudas går från klarhet till klarhet och leder den interna poängligan i SHL. Oscar Möller ser ut som pånyttföd och gör mål efter mål. Jonathan Johnson och Rickard Hugg ser mycket bra ut, nej detta är ett Skellefteå där varenda formation går in och levererar. Linus Söderström har varit otroligt bra i kassen, och det finns fler bra målvakter i detta Skellefteå.

Malmö är stora underdogs här mot Skellefteå med 13 raka segrar. Jag tror dock Malmö mycket väl kan skrälla här, då man stundtals i matcher varit ganska bra. Skellefteå släpper knappt in mål längre, medan Malmö har det svårt i anfallszonen, jag tror på en ganska tillknäppt historia och under 5.5 mål är ett mycket bra spel. Malmös fyra av sex senaste matcher har slutat med under 5.5 mål, Skellefteå har fem raka matcher med under 5.5 mål.

  Upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag den 8 december 2022
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: