Speltips och rekar inför Rögle BK – Brynäs IF 19/12: Tätt möte

Simon Pålsson Publicerat: 19 december 2018

Rögle BK är lite av säsongens positiva överraskning och nu väntar revansch när Brynäs IF tar sig ner till skånska Ängelholm för onsdagsmöte i SHL.

Annons:

Ett positivt utropstecken den här säsongen har varit Rögle BK, som efter 25 spelade matcher har häng på någon slags toppstrid och som ser ut att gå mot ett efterlängtat slutspel. Det behövs för att klubben ska kunna ta nästa steg.

Faktum är att skåningarna i flera säsonger varit ett cementerat bottenlag med långt upp till topplagen i SHL. Men den här säsongen har topplagen blivit klart sämre, skillnaderna mindre och Rögle BK klart bättre. Sportchefen Chris Abbott tros vara en stor anledning till att klubben nu på så många plan sköts mer professionellt.

Det syns inte minst på planen där Ängelholmslaget är mer svårslagna nu än tidigare säsonger. Efter 25 spelade matcher har laget bara nio förluster, att jämföra med bottenlagen Mora IK och Timrå IK på 13 respektive 14 förluster. Det är en bra skillnad för Rögle BK att luta sig mot. Ett tecken på att saker och ting fungerar bättre nu.

Två hårt kämpande lag

På hemmaplan har Rögle BK alltid varit svåra att slå och det har inte ändrats den här säsongen. Laget har en stark defensiv inför sin hemmapublik, mycket tack vare det hårda arbetet som spelarna lägger ner.

Brynäs IF är ett annat lag som haft en säsong med vissa ljusglimtar, men där det stora problemet återigen är förmågan att hitta en jämnhet i prestationerna. Det är lite för mycket upp och ner fortfarande.

Men det som definierar Brynäs och matcher som är värda att minnas är lagets defensiv. När den fungerar så fungerar Brynäs. Men när det inte håller blir det allt som oftast förlust. Just nu ligger laget ett poäng bakom Rögle BK och åker därmed ner till Skåne med en annan respekt än tidigare säsonger.

Här tror vi på en defensivt inriktad match. Inte sällan när lagen möts blir det ena laget ganska lamslaget – som senast när Brynäs vann med hela 0-4 i Ängelholm – varpå vi tänker oss en lite målsnålare historia.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,66 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Annons:

Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 19/12
TV: cmorelivetva logo
Stream: cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: