Speltips Örebro – HV71 21/1: Starkt hemmalag

Oskar Jörnevik Publicerat: 20 januari 2023

Örebro som är ett av seriens bästa hemmalag möter ett formsvagt HV71 under lördagen den 21 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

Örebro - HV71

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro går lite under radarn och ligger på en fin femte plats i tabellen. Det har varit en cirkus i föreningen, med både spelare och ledare som valt att lämna men det är inget som stört det sportsliga. Örebro har sitt högsta poängsnitt någonsin i SHL och spelet sitter ganska bra för tillfället. Man kommer från en otroligt starkt vändning uppe i Timrå, och har på slutet visat ganska fin form. Örebro är ett av SHLs bästa hemmalag och har historiskt sett varit riktigt bra hemma, delvis för att det är ofta mycket folk. Örebro har vunnit fem av sina sju senaste hemmamatcher.

HV71 spelar inte sin bästa hockey för tillfället, trots att man har ett på pappret mycket fint lag. I skrivande stund är man på kvalplats neråt och har ganska många poäng upp till säker mark, åtta till antalet. HV71 har varit bedrövliga på bortais i år och det är bara Leksand som har sämre siffror. HV har en seger på de sju senaste matcherna och ledningen har valt att plocka in Challe Berglund i båset. Det är inget snack om att HV måste börja vinna matcher.

Under förra säsongen spelade Örebro och HV inte i samma serie, vilket gör att man inte spelat så mycket mot varandra under de senaste åren. Lagen har dock hunnit möta varandra under två gånger vid denna säsong, och det är Örebro som vunnit båda. Örebro vann 3-0 hemma och vann med 7-4 på bortaplan, och det har varit ett Örebro som utnyttjat HV71s svagheter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro har seriens bästa boxplay

Örebro har viktiga backen Philip Holm på skadelistan. Rodrigo Abols ska inte spela i Örebro nästa säsong, men det verkar inte han gå och tänka på då han leder den interna poängligan och är Örebros viktigaste spelare offensivt. Mathias Bromé och Robert Leino har också mycket hockey inom sig och jag personligen gillar Leo Carlsson väldigt mycket. Tillsammans med skadade Philip Holm har Kristian Näkyvä varit lysande för Örebro, och det har även defensiva backar som Rasmus Rissanen och Marcus Hardegård också varit. Jhonas Enroth har varit stabil i kassen och är en av seriens bästa målvakter.

HV71 har ett stark lag på pappret, men det gäller för de bärande spelarna att börja visa. Fredrik Forsberg har fått knapert med istid på slutet, trots han leder den interna poängligan. Herrar som Mattias Tedenby, Mikkel Bödker och Andy Miele är riktigt skickliga hockeyspelare men inte lirat bra denna säsong. Backarna håller också hög nivå med herrar som Eric Martinsson, Joey LaLeggia och Chad Billins. Jonas Gunnarsson och Joni Ortio är ingen dålig målvaktsduo det heller.

Örebro har krossat HV vid två tillfällen under säsongen. HV71 spelar under fredagen en otroligt viktig match mot Frölunda som jag tror de vinner, dock kommer det ta mycket energi av laget och bara dryga 20 timmar senare ska man stå redo mot ett hemmastarkt Örebro. Jag tror inte HV71 fixar det, dock tror jag att smålänningarna kommer lyfta i tabellen, men inte i en back-to-back med Frölunda och Örebro. Hemmastarka Örebro rider vidare på vändningen mot Timrå senast och har seriens bästa boxplay, fina odds på raka ettan finns att hämta.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örebro vinner
Odds: 1,80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, lördag 21 januari 2023
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: