Speltips Örebro – Leksand 14/4: Revansch

Simon Pålsson Publicerat: 14 april 2021

Leksand har två snöpliga förluster och måste nu vinna för att spänningen inte ska dö helt i kvartsfinalen mot Örebro Hockey i SHL.

Örebro Hockey - Leksands IF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför säsongen var det många som höll Leksand som ett klart bottenlag, men en stark säsong i grundserien gör att laget inte bara kunde ta sig till slutspelet, utan också gå direkt till kvartsfinal. Det är ett tecken på att det här trots allt är ett ganska bra hockeylag.

Leksand har under många år haft fina förutsättningar och som klubb har man länge legat i framkant, men det är en sak att ha saker och ting i ordning vid sidan om isen, och en helt annan sak att få ut det i framgångar.

Men den här säsongen har varit ett steg ir ätt riktning och allting kändes egentligen lovande inför slutspelet – fram till att man skulle köra igång kvarten mot Örebro Hockey.

För den har inte blivit alls som Leksand hade tänkt sig. Förlust med hela 1-6 i det första mötet, trots hemmaplan, och en riktigt svag insats. Nu senast hade man stabiliserat laget, men föll ändå med 1-2 och har nu 0-2 totalt att gå på i matchserien.

Leksand hade inte spelat match på två veckor, nästan, inför kvartsfinalen och kanske var det en faktor som fortfarande sitter i. Men om man inte ska dö redan efter fyra matcher behöver man nog höja sig direkt här på onsdagskvällen.

Leksand vinner

Det räcker egentligen att kika på tabellen för att bilda sig en ganska klar uppfattning om Leksand som ett lag som faktiskt ska kunna gå längre än så här i slutspelet. På pappret fick man också en överkomlig lottning i Örebro Hockey.

Visst, Leksand föll i tre av fyra matcher mot laget i grundserien, men vann också den sista matchen (med 1-2 på bortaplan) och var högre placerade i tabellen.

Leksand har också haft en stark trend på slutet med många raka vinster, även om den sista alltså spelades så tidigt som den 29 mars. Det är en faktor som jag tror spelade stor roll inför åtminstone den första matchen mot Örebro.

Nu är det nog vinna eller försvinna för Leksand, som har press på sig. Örebro Hockey kan lugnt och stilla ta sig an den här matchen. Med liten risk för avslappnad känsla.

Leksand moneyline spelas till 2,30 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leksand moneyline
Odds: 2,30
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, onsdag 14 april 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: