Speltips Örebro – Luleå 20/12: Täta defensiver

Oskar Jörnevik Publicerat: 20 december 2022

Örebro och Luleå har mycket bra form och möts under tisdagen den 20 december 2022, med nedsläpp klockan 19.00.

Örebro - Luleå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oj, vad Örebro har växlat upp. För några veckor sedan var det ganska negativa tongångar i Närke och Örebro var inte alls bra. På de fyra senaste matcherna trots med flera spelare borta gjort hela 21 mål och har fyra raka segrar. Örebro är ett av seriens absolut bästa hemmalag, det är bara Skellefteå som är vassare.

Luleå hade samma problem som Örebro, spelet var verkligen risigt för några veckor sedan. Dock så hände något efter hyllningsmatchen av Janne Sandström. Efter den matchen har Luleå sett ut som Luleå ska se ut. Luleå har tre raka segrar och har i de tre segrarna endast släppt in ett mål. Luleå är nu åtta i tabellen.

Luleå har ett stort övertag på Örebro historiskt sätt. Luleå har vunnit sju av de sista tio matcherna. Luleå vann de senaste mötet med 4-1 i en ganska tråkig tillställning. Örebro vann mötet i Närke med 3-2 efter straffar, i en match där Luleå var snäppet hetare efter 65 minuters spel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra defensiver

Örebro har ganska många skador så spelare från Almtuna har lånats in bland annat. Mathias Bromé och Rodrigo Abols har börjat växla upp och det är herrar som håller toppklass i SHL. Backarna Philip Holm och Kristian Näkyvä är riktigt bra defensivt men ligger även etta och tvåa i den interna poängligan. Jhonas Enroth har börjat steppa upp och är uppe i 90.9 % räddningar.

Luleå har inte spetsigt lag på pappret utan mer ett ”gnuggarlag”. Spelare som Brendan Shinnimin, Leo Komarov och Juhani Tyrväinen är riktigt jobbiga att möta. Konstantin Komarek och Isac Brännström får anses vara två av spelarna som ska leverera framåt. Defensiven är oerhört bra med namn som Erik Gustafsson, Julius Honka och framförallt målvakten Joel Lassinantti.

Detta är en match mellan två riktigt formstarka lag. Båda lagen har även SHLs bästa målvakter. Luleå är ett lag som släpper in väldigt få mål, minst i ligan. Örebro har varit riktigt starka defensivt på senare tid och under 4.5 mål är mycket spelbart här. Det har varit tighta tillsättningar mellan dessa lag, och att det ska bli tight ser jag som mycket troligt här och då kommer målen utebli. Under 4.5 mål till nästan är två gånger degen är bra, Luleås fyra senaste matcher är under 4.5 mål.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4.5 mål
Odds: 2,07
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag den 20 december 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: