Speltips Örebro – Malmö Redhawks 12/11: Topp mot botten

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

SHL-tabellen ljuger aldrig, kanske man brukar säga. Malmö Redhawks är helt klart seriens svagaste lag inför matchen mot Örebro Hockey.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Alla som har haft åtminstone ett av sina två ögon på den här säsongsinledningen i SHL har noterat att det inte är en säsong som alla andra, och då menar jag inte alla förutsättningar till följd av coronasituationen som nu är annorlunda för lagen.

Det jag syftar på är att alla lag inte har spelat samma antal matcher, att tabellen har haltat sedan omgång ett i princip och att det är stora skiftningar i hur lagen har tagit sig an säsongen. Det finns ett par lag som bara spelat nio matcher, och en hel drös med andra lag som redan är uppe på 14 spelade omgångar.

Malmö Redhawks har hunnit med att spela sina tolv första omgångar, men poängskörden på åtta poäng är ordentligt oroväckande inför fortsättningen. Det känns inte som att skåningarna har hittat ett bra recept på hur man ska ta sig an den här säsongen.

Jag, och många med mig, höjde ett varningens finger redan i somras när man skulle ta sig an den här säsongen med en ny spelartrupp. Ett par tongivande namn försvann och det fanns såvitt jag kunde se inte samma röda tråd i det nya truppbygget. Det är en del av förklaringen till att man nu ser så uddlösa ut.

-17 i målskillnad på totalt 12 omgångar är ett besvärande facit, och det faktum att man inte bara har en poäng upp till säker mark, utan också tre matcher (!) fler spelade än lagen man ska ta sig förbi, oroar ordentligt.

Örebro Hockey vinner

Som om det inte vore nog med det spelar man en tuff bortamatch på torsdagen. Det är match borta mot Örebro Hockey, ett lag som har fortsatt bygga vidare på det som förra säsongen såg så lovande ut.

Då hade man en urstark inledning, såg till att haka på i toppen och skaffa sig själva ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Men en lite svagare vinter- och vårperiod gjorde att man tappade mark något inför slutspelet. Nu fick vi aldrig se vad man kunde ställa till med där.

Men på det hela taget är det här en klubb som gör mycket rätt nu och att man nu ligger på tredjeplatsen cementerar den uppfattningen, även om poängsnittet faktiskt är en bit under två poäng per match.

Här tycker jag att hemmalaget är för starka för att inte vinna. Örebro Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till fina 1,71 gånger smeten hos Betsson.

Örebro - Malmö Redhawks

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: