Speltips Örebro – Skellefteå 3/4: Dags att resa sig

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2023

Örebro har en bra chans att koppla ett starkt grepp om semifinalen mot Skellefteå hemma i Behrn Arena under måndagen.

Örebro - Skellefteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var ett bra tryck uppe i Skellefteå i det första mötet och favoriterna från Västerbotten inledde också planenligt med att ta ledningen. De tog i själva verket ledningen två gånger, men Örebro kunde komma tillbaka och pricka dit det avgörande 3-2-målet med lite drygt fem minuter kvar av den tredje perioden – ett riktigt läckert mål ska tilläggas. De utökade sedan med två mål i öppen kasse, vilket gör att slutresultatet är lite missledande.

Skellefteå var det bättre laget till en början, men allt som allt så var det en jämn uppe i Västerbotten. Det hemmastarka Örebro har nu chansen att koppla ett rejält grepp om semifinalserien framför sin hemmapublik, men i semifinalen så finns det inga lätta matcher.

Örebros Jhonas Enroth spelade en viktig roll i Örebros seger då han stod för en väldigt stabil insats i målet och en spektakulär räddning i matchens slutminuter. Inför slutspelet så lyftes han upp som en av de potentiellt avgörande faktorerna för att Örebro skulle kunna gå långt och vi vet alla vilken höjd han kan nå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå har visat upp god moral

Örebro må ha fått en bra start på semifinalserien, men Skellefteå är trots allt favoriter av en anledning. Det hade varit en skräll ifall Skellefteå rök redan i semifinalen då de i många ögon är favoriter till guldet. De har också visat att de kan resa sig i motvind tidigare under slutspelet då de även inledde med en hemmaförlust mot Rögle och därefter blev det enda laget som kunde vinna sin kvartsfinal utan att ta det till en sista avgörande match sju.

Sättet de gjorde det var också imponerande då det såg mörkt ut när serien stod och vägde i det femte mötet. Rögle hade en 2-0-ledning uppe i Skellefteå, men hemmalaget stod för en imponerande upphämtning i den tredje perioden och kunde sedan avgöra på övertid. Den typen av moral i en trupp är precis vad som krävs för att gå långt i ett slutspel och mot ett ganska orutinerat Örebro så kan det bli tungan på vågen tillslut.

Örebro var ett av ligans starkaste hemmalag i grundserien, men förlorade trots allt hälften av sina hemmamatcher i den jämna kvartsfinalserien mot Timrå. De är i alla fall svaga favoriter till att vinna nu på måndag och få sin 2-0-ledning i matcher, men spelvärdet ligger i mitt tycke på bortalaget här. För 1.95 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi därmed på att Skellefteå vinner (2-väg).

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner (2-väg)
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 3 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo