Speltips Örebro – Växjö Lakers 27/4: SM-semi

Simon Pålsson Publicerat: 27 april 2021

Tillknäppt har bara varit förnamnet i SHL-semifinalen mellan Örebro Hockey och Växjö Lakers, som nu har sin fjärde match den 27 april 2021.

Örebro Hockey - Växjö Lakers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan inför SM-semifinalen mellan Växjö Lakers och Örebro Hockey var känslan att det som skulle vänta var en jämn historia mellan två på pappret ganska jämna spelartrupper.

Det var också två klubbar som på olika sätt imponerat under säsongen, med ett Växjö Lakers som faktiskt vann grundserien och nådde över den viktiga gränsen på 100 poäng på 52 omgångar, mot ett Örebro Hockey som nu känns som ett givet slutspelslag.

Faktum är att Örebro Hockey slutade sexa i tabellen och gick till kvartsfinal, alltså en direktplats till slutspelet på ett sätt som man inte direket har prenumererat på. Det var en rejäl framgång för den här klubben.

Växjö Lakers är mer vana, i närtid då vill säga, på att spela SM-slutspel, vinna grundserier och faktiskt vara det bästa laget i slutspelssammanhang. Men med tanke på den ombyggnation som har skett var det ändå imponerande.

Hur som helst har semifinalen i SHL motsvarat förväntningarna hittills och uddamålet har avgjort samtliga tre matcher hittills. Vad ska då vänta?

Odds i SHL

Växjö Lakers tog sig till den här semifinalen efter att ha slagit ut Färjestad på ett imponerande vis i kvartsfinalen, även om man faktiskt vann ett par av matcherna efter täta tillställningarna och inte alls så dominant som man kanske hade önskat.

Örebro Hockey å sin sida dödade hoppet som Leksand byggt upp under säsongen och detta genom att toppa formen i precis rätt skede. Det visade sig tydligt att Leksands snabba utveckling kanske hade gått lite för snabbt när det väl gällde.

I den här semifinalen har Växjö Lakers direkt vunnit på övertid i den första matchen, för att sen förlora med 1-0 i den andra hemmamatchen, och nu senast vinna med 1-0 i den första bortamatchen. Det gör att Växjö Lakers har 2-1 att gå på inför det fjärde mötet.

Växjö Lakers har med andra ord ingen större press på sig här och matchen känns extremt öppen på förhand. Men kanske är det dags för en urladdning nu efter två riktigt målsnåla matcher?

Över 5 mål asian handicap (inklusive övertid) spelas till 2,00 gånger såsen hos Betfair. Nu är det dags att lagens offensiva spelare faktiskt får lite utdelning. Ketchupeffekt att vänta!

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap, inklusive övertid)
Odds: 2,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:00, tisdag 27 april 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: