Speltips Oskarshamn – Djurgården 2/12: Gästerna har vaknat!

Oskar Jörnevik Publicerat: 2 december 2021

Torsdagen den 2 december 2021 ska Oskarshamn ta emot Djurgården. Gästerna tog en mycket viktig seger senast.

IK Oskarshamn - Djurgårdens IF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamn gör sin bästa säsong i SHL någonsin och ligger på en sjätteplats. Det ska mycket till att hemmalaget missar slutspel, eftersom man spelar en mycket fin ishockey. Hemmalaget har fem segrar på de sex senaste matcherna. På de två senaste matcherna har man besegrat Frölunda och Skellefteå och gjort hela 12 mål. Oskarshamn har dock blandat och gett en hel del på hemmaplan och har faktiskt spelat som bäst på bortais under året.

Djurgården är fortfarande väldigt illa ute, ligger sist i SHL och har fortfarande ganska många poäng upp till säker mark. Tog dock en väldigt viktig seger i senaste omgången hemma mot Malmö. Och inte nog med det, man höll också nollan. Har knappt gjort något mål i november innan matchen mot Malmö, perfekt för truppen att vinna och åka söderut. Djurgården har spelat bättre på bortais än hemmais under säsongen. Har dock fem raka nederlag mot Oskarshamn.

Oskarshamn är väldigt effektiva, har bra målvakter och har ett mycket bra powerplay som nästintill ligger på 30%. Något hemmalaget måste ordna upp är boxplay, det är bara Färjestad som är sämre än Oskarshamn när det kommer spel i numerärt underläge. Djurgården har egentligen ingenting att klaga på när det kommer till de offensiva siffrorna, något mer effektiva önskas nog hos supportrarna. Dock är defensiven under all kritik, släpper in överlägset flest mål i ligan. 82 insläppta på 23 matcher är för högt.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada matcher!

Oskarshamn har värvat ihop en mycket slagkraftig trupp inför säsongen. Bröderna Zohorna håller mycket hög klass och har gjort det bra. Patrik Karlkvist som gör sin första SHL säsong har redan smällt in 15 mål. Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson går mot sina bästa senior säsonger någonsin, det är många offensiva spelare som gör sina bästa säsonger någonsin för Oskarshamn. Har en backsida som är stark, framförallt defensivt. Har även två bra målvakter i Joe Cannata och Tim Juel.

Djurgården har haft problem med skador och avstängningar under säsongen. Det börjar dock ordna upp sig och det är få skadade inför matchen mot Oskarshamn. Marcus Sörensen är bra, har varit gästernas bästa spelare så här långt. Djurgården har mycket mer att hämta i lirare som Rhett Rakhshani, Sebastian Strandberg och Linus Andersson. William Eklund blir bara bättre och bättre efter utflykten till NHL. När Marcus Högström är skadad tar Marc-Andre Gragnani ett stort ansvar och är enligt mig en skickligare spelare än Högström. Niklas Svedberg är långtidsskadad vilket gör att Mantas Armalis får ta över, vilket han gjorde med bravur i senaste matchen.

Jag tror denna match kan vinnas av båda lagen, otroligt oviss. Det jag tror är att matchen blir ett målkalas. Senaste sex av sju matcherna lagen har spelat har gått över 5.5 mål. Vilket också blir spelet här. Djurgården är inblandade i flest matcher som går över 5.5 mål, och Oskarshamn är även högt uppe i den tabellen. Det är två lag som har en fin offensiv och en lite svagare defensiv. Det är även två lag som är kassa i box play, vilken är en fördel för detta spel. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 2 december 2021
TV:  cmorelive logo
Stream: 

Jämför odds: