Speltips Oskarshamn – Färjestad 22/2: Mittenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 22 februari 2022

Viktiga poäng står på spel när ett formsvagt Oskarshamn tar emot Färjestad i SHL. Matchen spelas tisdagen den 22 februari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Oskarshamn – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamns IK har varit den främsta positiva överraskningen i SHL den här säsongen. Efter 38 spelade matcher har man tagit 57 poäng och ligger på en nionde plats i den haltande tabellen.

Trenden ser dock inte positivt ut för Oskarshamns del. Senast blev det stryk med hela 6-1 borta mot Frölunda efter att man släppt in två mål i power play. Detta var lagets åttonde raka bortaförlust och då man har spelat på bortais i fem av sina sex senaste matcher har poängutdelningen varit väldigt skral den senaste tiden.

Oskarshamn är dock, trots den här negativa sviten, bara sex poäng efter Färjestad som dessutom har två matcher mer spelade. FBK står på 63 poäng efter 40 matcher och innehar just nu sjätteplatsen i SHL.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Färjestad

Färjestad kommer från en 4-1-seger hemma mot Malmö där samtliga lagets mål gjordes i power play. Det var femte raka matchen som man gjorde mål i den spelformen. I matchen före denna föll man emellertid med 6-4 borta mot Frölunda.

Det här är fjärde gången som Oskarshamn och Färjestad möts den här säsongen. De förstnämnda vann det första med 4-1 i Karlstad men därefter är det Färjestad som gått segrande med 5-0 borta och 2-0 hemma. Den senaste matchen spelades för mindre än en månad sedan.

Oskarshamn har fem förluster och en vinst på de senaste matcherna och på så vis ser det inget vidare ut. Samtidigt har samtliga dessa förluster kommit på bortais. Tittar vi enbart på deras senaste hemmamatcher så har de tagit fem raka segrar. Senast Oskarshamn förlorade hemma var mot Färjestad i början av december där bortalaget alltså vann med 5-0.

Skillnaden på Oskarshamn hemma och borta har varit extrem den senaste tiden. Det är trots allt ingen skillnad på själva isens storlek eller kvalitet och jag tror inte att man kommer kunna skaka av sig den senaste tidens sämre insatser när man nu åter spelar i Be-Ge Hockey Center.

Oskarshamn har blivit nollade av Färjestad i de två senaste mötena och de har endast gjort ett mål totalt på de tre senaste matcherna i SHL. Jag finner därför anledning att tro att Färjestad kommer vara det starkare laget här. Mitt spel blir en rak tvåa, att Färjestad vinner till 2.45 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2.45
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 22 februari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: