Speltips Oskarshamn – Leksand 15/10: SHL-torsdag

Simon Pålsson Publicerat: 15 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IK Oskarshamn och Leksands IF gör sitt för att positionera sig i SHL-tabellen. Nu möts lagen torsdagen den 15 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är minst sagt intensiva tider som nu gäller i inledningen av den här SHL-säsongen, och känslan är att man nu har kommit in lite i andra andningen efter en ganska märklig inledning på säsongen.

Det är fortfarande så, av en rad olika anledningar, att tabellen i sig haltar en del och att den därmed inte blir helt logisk att försöka dra några växlar. Men nu har åtminstone lagen spelat tillräckligt många matcher för att man ska kunna göra en rimlig bedömning om var de står.

IK Oskarshamn gick in i den här säsongen med förhoppningen om att slippa bottenstrid vad det lider, och kanske finns det också en liten försiktig förhoppning om att kunna nå ett slutspel till våren. Så här långt ser det också ganska lovande ut.

IK Oskarshamn har på sina sex inledande matcher samlat ihop nio poäng och placerar sig därmed säkert på en slutspelsplats, men det är fortsatt tidigt på säsongen och det går inte att säga mer än så.

Men vad man däremot kan säga är att IK Oskarshamn spelat nästan uteslutande målrika matcher, där över 5,5 mål varit gångbart i fem av sex matcher. Det säger ändå en del.

Motreaktion att vänta

IK Oskarshamn har helt enkelt släppt in lite för många mål, och min känsla är att det är någonting som laget arbetar aktivt med att försöka förbättra. Därför blir den här matchen mot Leksands IF lite av ett eldprov.

Leksands IF går in i säsongen med ungefär samma förväntningar och förutsättningar som IK Oskarshamn, och har fått en likvärdig start. Men i deras fall rör det sig bara om sju poäng på sex omgångar. Det stora problemet här är ojämnheten. Nu senast tog man en 1-4-vinst borta mot Linköping. Kanske kan man bygga vidare på det.

Förra säsongen när lagen spelade mot varandra var under 5,5 mål ett gångbart spel. Jag tror också att med den inledning som båda lag haft, med många insläppta, är det defensiven som hamnar i fokus här.

Under 6 mål (asian) spelas till 1,81 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 6 mål (asian)
Odds: 1,81
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 15 oktober 2020
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: