Speltips Oskarshamn – Linköping 17/11: Deppigt i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Inställda matcher, osäkerhet och en haltande tabell. Den deppiga inledningen på SHL-säsongen fortsätter med Oskarshamn mot Linköping den 17 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det har som ni alla vet inte varit den allra mest sprudlande inledningen på den här säsongen i SHL, och det är uppenbart att yttre omständigheter inte varit till gagn för varken underhållningsvärdet eller spänningen i den här serien.

Kvalitetsmässigt finns det kanske en del övrigt att önska också, även om det också känns lite svårt att göra bedömningen med tanke på att lagen har spelat så olika antal matcher.

Linköping har exempelvis inte spelat mer än elva matcher hittills, att jämföra med en rad andra lag som står noterade för 16 spelade omgångar hittills. Det i sig gör att Linköping hra en skral poängskörd hittills, men man ska också ha med sig att poängsnittet är uselt.

Just nu står man på nio poäng på elva matcher. Det ger ett poängsnitt klart under en poäng per match och det gör att man per definition är ett bottenlag om man inte höjer nivån. Men så haltande som inledningen varit för deras del förstår man att de inte har fått igång spelet än.

-13 i målskillnad är inte heller särskilt bra och nu gäller man faktiskt som underdog inför bortamötet med IK Oskarshamn. Det var kanske inte direkt någonting man skulle ha förväntat sig bara för ett par säsonger sedan.

IK Oskarshamn är på gång

När tabellen är så pass haltande som den har varit inledningsvis på det här hockeyåret får man försöka titta mer på poängsnittet och tendenserna i spelet för att bedöma de olika lagen, och hur de egentligen står i förhållande till varandra.

25 inspelade poäng på 14 omgångar är ett bra facit för IK Oskarshamn och det gör att man nu parkerar på en fjärdeplats. Det får man säga är en stark start, som dessutom bådar gott inför fortsättningen.

I mina ögon bör den rimliga målsättningen för IK Oskarshamn vara att etablera sig på SHL-nivå snarare än att blicka för mycket åt slutspelet, men om man fortsätter på det här sättet kommer man att få spela slutspel också. Det måste man ta och imponeras av, även om säsongen är som den är.

Det är nog inget vågat påstående att hävda att de lite mindre lagen kan gynnas av de lite speciella förutsättningarna den här säsongen. Det gör också att jag har en känsla av att IK Oskarshamn, som har väldigt god form på slutet, ska kunna ta en ny trepoängare här.

IK Oskarshamn vinner (inklusive övertid) spelas till 1,75 gånger smeten hos bet365.

Oskarshamn - Linköping

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: