Speltips Oskarshamn – Luleå 13/3: Andra mötet

Axel Sjödin Publicerat: 13 mars 2023

SHL-slutspelet är igång och här får vi följa det andra mötet i åttondelsfinalen mellan Oskarshamn och Luleå.

Oskarshamn - Luleå

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det blev en underhållande och målrik match i det första mötet uppe i Luleå, där hemmalaget tillslut gick segrande med 5-4. Oskarshamn öppnade starkt och gick in i pausevila med ledningen, men Luleå stod för en väldigt stark insats i den andra perioden som de vann med klara 4-1, vilket låg till grund för segern.

Sett till de förväntningar man hade på Luleå inför säsongen så kan de knappast vara nöjda med en tiondeplats i tabellen, men med första segern avklarad så har de ena foten i kvartsfinalen i denna bäst av tre-serie.

Oskarshamn har sett bättre ut under säsongen, men Luleå verkar ha haft turen att få möta dem under en formsvacka. Smålänningarna har nämligen förlorat sex av sina sju senaste matcher, där förlusten mot Luleå var den första förlusten med bara ett måls marginal under den här perioden.

De stod för en riktig kollaps framåt slutet av grundserien, vilket gjorde att de missade chansen att säkra en placering i topp sex och därmed chansen att kunna undvika åttondelsfinalerna helt och hållet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Smålänningarna är inte målsnåla

Men trots den dåliga formen så gäller Oskarshamn som favoriter i det andra mötet nere i Småland. Luleå har trots allt inte fått spelet att fungera under långa perioder av säsongen och är knappast någon mardrömsmotståndare i slutspelet i år.

Något positivt Oskarshamn kunde ta med sig från första matchen är i alla fall att förstakedjan med Patrik Karlkvist, Antti Suomela och Ahti Oksanen levererade i poängproduktionen, vilket kommer att vara väldigt viktigt ifall de ska lyckas vända detta. De kommer att behöva vara motorn i laget om Oskarshamn ska lyckas vända den negativa trenden.

Offensivt så såg det inte dåligt ut för Oskarshamn som prickade in fyra mål under matchen, och det är även där vi letar spel inför det andra mötet. Med undantag för ett par matcher under svackan här så brukar IKO generellt sett göra mycket mål hemma i Be-Ge Hockey Center. Tillsammans med Skellefteå var de faktiskt laget som gjorde flest mål hemma i hela serien (92). Därmed spelar vi på över 2,5 mål för hemmalaget för 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Oskarshamn över 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 13 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo