Speltips Oskarshamn – Luleå 19/1: Trendbrott

Oskar Jörnevik Publicerat: 19 januari 2023

Oskarshamn har en bra offensiv, möter nu ett SHL-svagt Luleå under torsdagen den 19 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

Oskarshamn - Luleå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamn har spelat i SHL i tre säsonger nu, årets säsong är alltså den fjärde i ordningen för smålänningarna. Det är också denna säsong som laget har det högsta poängsnittet, ett snitt som ligger på 1.42 poäng per match. I skrivande stund ligger Oskarshamn på en nionde plats i tabellen, vilket är en slutspelsplats. Det är otroligt jämnt i tabellen, då Oskarshamn endast har fem pinnar upp till topp sex men bara två pinnar ner till ”ingenmansland”. Hemmalaget har under säsongen varit ganska svaga defensivt och släppt in flest mål i ligan, men det offensiva spelet har varit lysande och man är redan över 100 gjorda mål. Formen är god med fem vinster på de sju senaste matcherna.

Luleå får inte spelet att stämma alls i SHL och ligger farligt nära jumboplatserna. Dock så gick Luleå till final i CHL under tisdagskvällen, genom att slå Frölunda i ett dubbelmöte, det är både en moralhöjare och ett stort trendbrott. Problemet i SHL har varit att man gör alldeles för lite mål, Luleå har endast gjort 77 mål i SHL och det är bara Malmö som har sämre siffror. Formen börjar sakta men säkert stiga sig uppåt, då man har ett par segrar på de senaste omgångarna i SHL. Förra året vid denna tid låg Färjestad i samma position som Luleå på ett ungefär, och ni alla vet vad som hände Färjestad den säsongen, värt att notera.

Det är inget snack om att Luleå har ett stort övertag på Oskarshamn, det visar de senaste fem matcherna tecken på. Luleå har fem raka segrar mot Oskarshamn. Lagen har möts vid två tillfällen denna säsong och då har Luleå vunnit båda med klara 4-1. Noterbart är att Oskarshamn endast har slagit Luleå vid ett tillfälle på hemmaplan i SHL.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens bästa kedja

Oskarshamn har seriens absolut hetaste och bästa kedja i Oksanen-Suomela-Karlkvist. Där de två sistnämnda snittar en bra bit över pinnen per match. Oskarshamns importer har varit lysande i år och då tänker jag främst på finnarna, Jiri Smejkal och Hynek Zohorna. Oskarshamn kan ställa fyra forwardsformationer som håller hög klass. Backsidan är desto mindre namnkunnig, Niclas Burström håller jag väldigt högt, då han är den enda backen som spelar kontinuerligt som har en plusstatistik i +-. Jusso Riikola har gjort flest poäng framåt med sina 0+12. Tim Juel har tagit över första spaden från Joe Cannata.

Luleå har på pappret ett bra lag, framförallt ett lag som ska vara jobbigt att möta. Offensiven har som sagt inte fungerat i SHL-spelet, men har fungerat i CHL. Isac Brännström har varit lagets bästa poängspelare i SHL. Juhani Tyrväinen har varit fullständigt lysande i CHL, men mindre lysande i CHL, samma gäller Brendan Shinnimin som fick avgöra seminfinalen mot Frölunda, kanske är det vändningen för kanadicken. Backsidan är namnstark med herrar som Julius Honka och Erik Gustafsson.

Luleå är på gång, det märks i spelet. Jag tror att vinsten mot Frölunda i CHL gör Luleå gott. Oskarshamn jobbar på och är ett av SHLs bästa lag i offensiven, men har jobbigt i defensiven. Jag tror att Luleå vinner detta möte, med tanke på att man har knappt torskat mot Oskarshamn i SHL-sammanhang plus att Luleå har ett vassare lag på pappret. När oddsen nästan stryker 3.00, så är det absolut inget att tänka på, Luleå är enligt mig ett bättre ishockeylag än vad IKO är.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 2,63
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 19 januari 2023
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: