Speltips Oskarshamn – Luleå 30/10: Bortalaget har vaknat!

Oskar Jörnevik Publicerat: 30 oktober 2021

Lördag den 30 oktober 2021 är det dags för en ny SHL-omgång, det är Oskarshamn som tar emot Luleå.

IK Oskarshamn - Luleå HF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamn har gjort en ganska bra inledning av årets SHL. Har efter 14 omgångar spelat ihop fullt godkända 23 poäng och ligger på en sjätteplats. En sjätteplats som skulle ta laget till en direkt kvartsfinal i slutspelet, ett slutspel som Oskarshamn aldrig varit i någonsin i SHL. Formen är inte den bästa för smålänningarna, har tre raka hemmaförluster och har på dom sex senaste matcherna bara kammat hem två vinster. Oskarshamn har haft det väldigt tufft mot Luleå, på dom senaste sex matcherna har man fem förluster.

Luleå startade SHL-säsongen på ett mardrömslikt sätt. Hade efter fem omgångar endast tre inspelade poäng. Formen pekar uppåt för tillfället och har fem trepoängare på sina senaste sju matcher. Tog en stark seger senast hemma mot Färjestad där man var det bättre laget i 60 minuter. Luleå har varit riktigt bra på bortais dom senaste matcherna, har tre segrar på sina senaste fyra bortamatcher.

Hemmalaget har ett okej powerplay, gör mål på ungefär vart fjärde powerplay, vilket är godkänt. Spelet i numerärt underläge är svagt för Oskarshamn, endast 73% avklarade boxplay är inte starkt nog. I spelet fem mot fem är Oskarshamn ett bra lag och gör 28 mål medans man släpper in 24 mål. Luleå har riktigt svaga siffror i specialteams trots skickliga spelare. Har ett powerplay på 16.22%, och ett boxplay som är sämst i serien på 66.67%. Något Luleå är skickliga på är att förvalta en ledning, när laget gör första målet vinner man över 70% av matcherna. Har gjort första målet sju gånger och vunnit fem av dom i årets SHL.
PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fick igång Omark-kedjan senast!

Oskarshamn har på pappret ett starkt lag och har framförallt sportchef Thomas Fröberg att tacka för det. Bröderna Zohorna är två riktigt skickliga spelare på SHL-nivå, Tomas har gjort flest poäng av bröderna. Patrik Karlkvists första säsong i SHL verkar bli succé, den storväxta forwarden har i skrivande stund gjort 7+5 på 14 framträdanden. Har inte den starkaste backsidan på pappret, men spelare som Robin Norell, David Quenneville och Brian Cooper håller på SHL-nivå. Har två skickliga keeprar i Tim Juel och Joe Cannata.

Luleå rustade sitt lag för att vinna SM-guldet och har spelarmaterial för att göra det. Linus Omark är en stor artist och gjort det fullt godkänt så här långt, avgjorde matchen mot Färjestad senast med Linus Fröberg och Brendan Shinnimin som såg ut att hitta kemi direkt. Konstantin Komarek leder interna poängligan. Luleå har på pappret en av SHLs bästa backsida med namn som Erik Gustafsson, Julius Honka och Daniel Sondell. Har två bra målvakter i Joel Lassinantti och Jesper Wallstedt.

Luleå är på pappret det bättre laget och formen talar också för norrbottningarna. När 888sport betalar över två gånger degen på raka tvåan tycker jag det är generöst. Fyra segrar av fem möjliga för Luleå mot Oskarshamn säger mycket. Omark och co var riktigt fina senast mot Färjestad och jag tror “Bulan” Berglund vill rida vidare på trenden. Om Luleå spetsar till sig i specialteams kommer man bli att räkna med deluxe. Hemmalaget har trots allt tre raka nederlag på hemmais och kliver in här som underdog. Lycka till!

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 2.25
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18.00, lördag 30 oktober 2021
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: