Speltips Oskarshamn – Örebro 10/12: Offensiva lag

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 december 2022

Offensiva Oskarshamn möter ett Örebro med bra form. Matchen spelas lördagen den 10 december 2022 med nedsläpp klockan 18.00.

Oskarshamn - Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Oskarshamn började SHL på ett ganska svagt sätt men har spelat upp sig rejält på slutet och ligger oerhört nära en slutspelsplats. Oskarshamn fick ge sig mot ett starkt Frölunda under torsdagskvällen men innan det hade smålänningarna tre raka vinster. Oskarshamn har spelat in 31 poäng så här långt men bara 15 kommer på hemmaplan.

Örebro har som målet att komma topp sex, och i skrivande stund ligger man just på sjätte plats. Örebro har två raka segrar nu, men innan det hade närkingarna endast en seger på åtta matcher. Det är framförallt offensiven som blivit bättre på slutet och Örebro har gjort hela tolv mål på de senaste två matcherna.

Örebro har tre raka segrar mot Oskarshamn, senaste matchen var i början av serien och då vann Örebro med 4-1 på hemmais. I SHL sammanhang har Oskarshamn bara lyckats slå Örebro en gång på hemmais. Senaste matchen som spelades i Oskarshamn slutade med en 4-1 viktoria till gästerna Örebro.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka i powerplay

Oskarshamn har ett otroligt bra lag när det kommer till offensiven. Firma Suomela/Karlkvist snittar en poäng per match och tredje länken i den formationen är Ahti Oksanen. Tjeckerna Hynek Zohorna och Jiri Smejkal är otroligt skickliga. Defensivt finns det bara spelare, men det är bara två backar i laget som ligger på plus i plusminus, och det är Niclas Burström samt JVM backen Hugo Jonasson.

Örebro har ett mycket fint lag på pappret, nu när offensiven stämmer så Örebro livsfarliga. Philip Holm, backen, leder den interna poängligan. Mathias Brome har börjat komma igång, det är en av seriens absolut bästa spelare. Backsidan med Rissanen, Näkyvä och just Philip Holm är bra, och man har framförallt en av seriens bästa målvakter i Jhonas Enroth.

Oskarshamn har ruskigt fina 31.58 % i powerplay, vilket man är överlägset bäst på i ligan. I Oskarshamns matcher denna säsong snittas det 6.3 mål / match, vilket också är högst. Örebro har gjort tolv mål på de senaste två matcherna och spelar mycket bra offensiv hockey. Det är två lag som har prioriterat offensiven och det tyder på överspel här. Över 5.5 mål är ett mycket bra spel i detta möte.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:00, lördag den 10 december 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: