Speltips Oskarshamn – Växjö 22/3: Smålandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2022

Viktiga poäng står på spel när Oskarshamn tar emot Växjö Lakers i den näst sista omgången av grundserien i SHL. Matchen spelas tisdagen den 22 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Oskarshamn – Växjö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamns framfart har mattats av något på slutet, men totalt sett har man svarat för en imponerande säsong och måste sägas vara det största positiva utropstecknet i SHL. Men än är säsongen långt ifrån slut och nu gäller det att försöka knyta ihop säcken med en plats bland de tio bästa i serien.

Med två matcher kvar att spela ligger Oskarshamns IK på en nionde plats i SHL. De har två poängs marginal ner till Malmö som har en match mer spelad och tre poäng ner till Linköping som också har två matcher kvar att spela.

Trenden är dock inte den bästa. Oskarshamn kommer från två raka bortaförluster där man senast föll efter förlängning mot Leksand och dessförinnan efter straffar mot Linköping. Det gör att man har fyra raka förluster i ryggen inför det här viktiga Smålandsderbyt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamn har tappat det mesta

De regerande mästarna Växjö Lakers har inte varit lika starka den här säsongen, men i ett stundande slutspel lär de inte vara någons önskemotståndare. Med två matcher kvar gäller emellertid först och främst för Växjö att försöka försvara den topp-6-placering som man just nu innehar.

Lakers besitter sjätte platsen för närvarande, men Örebro är bara två poäng efter med lika många matcher spelade. Samtidigt har Växjö chansen att klättra till en fjärde plats då man är fyra poäng efter Frölunda med en match mindre spelad. Växjö har blandat och gett en del på sistone men kommer från en stark 5-2-seger hemma mot Frölunda i tisdags.

I det senaste derbyt var det Växjö som vann med 3-2 hemma mot Oskarshamn. Den segern innebär att det står 2-1 till Växjös fördel i inbördes möten den här säsongen.

Frågan är nu om Oskarshamns fina säsong ska sluta med ”ingenting” eller om man kan ta sig samman när grundserien nu ska avgöras. På hemmais har man varit väldigt starka men nu har man faktiskt förlorat sina fem senaste hemmamatcher. På sina nio senaste matcher har man bara tagit en enda seger (mot Timrå borta).

Ser man till den trenden är det mycket som pekar mot att Oskarshamn inte kommer att sluta topp-10. Man har visserligen tagit de två senaste matcherna till förlängning, men de har tappat sitt positiva momentum fullständigt. Därför tror jag att Växjö har väldigt goda chanser till seger här. Mitt spel blir att Växjö vinner inklusive förlängning/straffar till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner (inkl.förlängning/straffar)
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 22 mars 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: