Speltips Rögle – Brynäs 2/12: Starkt hemmalag!

Oskar Jörnevik Publicerat: 2 december 2021

Torsdagen den 2 december 2021 är det dags hemmastarka Rögle att gästas utav Brynäs. Hemmalaget kan gå upp i serieledning vid vinst.

Rögle BK - Brynäs IF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget var nära att vinna SM-guldet under förra säsongen men Växjö Lakers blev en aning för svåra. Har startat årets säsong stabilt och ligger just nu tre pinnar bakom ledande Frölunda. Rögle har riktigt bra hemma i Catena Arena där man på tio matcher tagit 25 poäng, vilket gör att man har högst hemmasnitt i hela SHL. Formen på de tre senaste matcherna är dock lite svag, två förluster och en seger, dock ingen efter full tid. Rögle har fyra raka hemmasegrar mot Brynäs och har på senare tid varit bra mot Gävle-laget.

Brynäs har varit bra på slutet och fick välförtjänt med sig en seger senast mot Örebro. Hade Frölunda på gaffeln i omgången innan den, men fick ge sig på övertid. Gästerna har poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Något Brynäs måste göra bättre är dock borta spelet, är ligans i särklass sämsta bortalag och har endast tagit nio pinnar på bortais. Har endast gjort 19 mål på elva spelade bortamatcher, då blir det tufft att vinna hockeymatcher.

Rögle är det laget i SHL som är effektivast att göra mål. Gör mål på 13% av alla skott, vilket är en bra siffra. Är också väldigt bra i powerplay, där man nästan gör mål på vart tredje powerplay. Hemmalaget måste dock rätta till sitt boxplay om man ska kunna vinna något denna säsong, 75% är lite för svagt. Brynäs är varken bra eller dåligt i någon statistik, det är egentligen skott procenten som ska upp några procent. Powerplay är över 20% och boxplay är närmare 75%, vilket är bra för ett lag som ligger på den platsen Brynäs ligger.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bäst poängsnitt i SHL!

Rögle har mycket bra lag på pappret, framförallt offensivt. Adam Tambellini leder interna på mycket fina 21 gjorda poäng på 22 spelade matcher. Dennis Everberg, Anton Bengtsson och Leon Bristedt har även de ett bra poängsnitt. Ted Brithen blir bara bättre och bättre efter sin skada. Backsidan med Lucas Ekeståhl Jonsson och Ryan MacKiernan som gjort massor av poäng är mycket bra. Har även fått in Eric Gelinas nyligen och Rögle blir verkligen att räkna med även i år.

Brynäs har även dem ett offensivt skickligt lag. Anton Rödin är lagets bästa spelare. Ooula Palve är inne i en bra trend och visar skickligt spel. Centern Greg Scott är viktig för Brynäs, då han lyfter mycket istid. Har en ganska tunn defensiv sida, men Simon Bertilsson och Chay Genoway lyfter mycket istid och gör det bra hos gästerna.

Rögle är det laget i SHL som har högst poängsnitt och är enligt mig det bästa hemmalaget i skrivande stund. Brynäs är ett bra lag, men som oftast tar man sina poäng hemma i Gävle. Är alldeles för ojämna på bortais och då är det inte rätt läge att komma till Ängelholm. Rögle är klassen över Brynäs för tillfället och kommer vinna denna match. Rögle rak blir spelet och är enligt mig ett mycket bra spel. Lycka till!

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle vinner
Odds: 1.65
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19.00, torsdag 2 december 2021
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: