Speltips Rögle – Färjestad 24/4: Det femte mötet

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2022

Den femte och potentiellt avgörande matchen i semifinalserien mellan Rögle och Färjestad spelas på söndagseftermiddagen.

Rögle - Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att Färjestad först på ett imponerande vis slog ut Skellefteå i kvartsfinalen så har de nu även Rögle mot repen i semifinalen efter att ha öppnat starkt. Färjestad har nu matchboll med sina 3-1 i matcher då de gästar Catena Arena inför den femte matchen i semifinalserien.

Det är tveklöst Färjestad som har varit det bästa laget i serien hittills och det är svårt att hitta svagheter i deras spel i nuläget. De tre första matcherna har alla varit jämna och har avgjorts med en uddamålsmarginal, men i det senaste mötet i Karlstad så var Färjestad i en klass för sig.

Färjestad hade full fart framåt redan i den första perioden där de tidigt tog ledningen. De lyckades trycka in tre raka mål innan Rögle kunde ge svar på tal, och även om Rögle fick in två snabba reduceringar i andra perioden så rann det snabbt iväg återigen och slutade tillslut 6-2.

Efter insatsen mot Skellefteå och Rögle såhär långt så måste man ta Färjestad på allvar. De var en hårsmån från att behöva spela åttondelsfinal först, men nu är de istället nära på att slå ut vinnaren av grundserien och boka sin plats i finalen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle har kniven mot strupen

Medan Färjestad har övertygat gång på gång under slutspelet så har Rögles väg hit knappast varit spikrak. De såg ett tag ut att hamna i trubbel mot Oskarshamn, men lyckades avvärja det hotet och vann kvartsfinalen med 4-2. Nu befinner de sig dock i en väldigt prekär situation där de behöver vinna tre raka matcher mot ett stekhett Färjestad.

De behöver ta en match i taget nu och tacksamt nog så spelas den inledande matchen hemma i Ängelholm åtminstone. Rögle har dock en hel del att jobba på och har haft problem att skapa tillräckligt med målchanser mot ett defensivt säkert Färjestad. Stjärnspelarna har inte levererat som förväntat och det är inte helt lätt att se hur Rögle ska lyckas vända detta om inte något drastiskt sker då Färjestad genomgående har varit det bättre laget.

Rögle är knappa favoriter till att reducera i matcher nu på söndag, men sett till spelet hittills så är det inte helt lätt att förstå. Färjestad tillhör dessutom ett av de vassaste lagen på bortais under säsongen och i mitt tycke så är det också hos Karlstadslaget som spelvärdet ligger inför det femte mötet.

För 2.50 gånger pengarna hos Expekt spelar vi därmed på att Färjestad gör processen kort och avgör redan nu på söndag under ordinarie tid.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner (3-väg)
Odds: 2.50
Bolag: Expekt
Spelstopp: 14:30
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: