Speltips Rögle – Frölunda 22/10: Hatmöte

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det har blivit lite av ett hatmöte. Nu möts Rögle BK och Frölunda igen i SHL. En match som spelas torsdagen den 22 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

SHL är tillbaka med närmast en full omgång på en torsdag och då är det svårt att hålla fingrarna i styr. Det är utan tvekan så att det på torsdagar är svårt att hålla fokus på annat än svensk topphockey, där fem, sex eller sju matcher alltså spelas parallellt.

Just den här veckan finns det ett par självklara matcher att djupdyka lite extra i, och utan tvekan kittlar det lite extra när skånska Rögle BK får besök av Frölunda. Det här är ett möte som har blivit lite av ett hatmöte de senaste säsongerna.

Dels finns det en naturlig geografisk rivalitet där längs västkusten, med inte särskilt långa resor för något av lagen för att ta sig till bortamatchen. Det är också naturligt rent sportsligt att det har väckts en rivalitet, eftersom Rögle BK varit på uppgång samtidigt som Frölunda har försökt leva upp till gamla meriter.

Sen är det också två lag som spelar en intensiv, fartfylld hockey, och som inte är rädda för det fysiska spelet. Det är ofta det som präglat matcherna och gjort dessa så underhållande för oss som tittar på från sidan.

Därför är förväntningarna ganska höga inför torsdagens möte i Ängelholm, som jag tror kan bli en riktig urladdning. Det finns ett par hundra på läktarplats i restauranger och liknande, men det blir ändå inte den vanliga stöttningen från publiken. Men trots det tror jag på intensitet.

Gasen i botten

Det är också så att det här är två lag som har öppnat den här säsongen ganska lovande och som finns med i slutspelsdiskussionerna från början. Efter att ha varit det under förra säsongen med känns det som en given sak inför den här säsongen.

Rögle BK har verkligen någonting på gång och Mr Abbott måste få beröm för arbetet som han har lagt ner för att bygga det här nya laget. Nu har man i för sig två raka förluster, men dessförinnan stod Rögle BK på tre raka vinster. På hemmaplan radar man upp bra resultat och här kan jag inte se annat än att man kliver ut med stark närvaro direkt.

Frölunda då? Jo, man är etta i tabellen igen, men med en match mer spelad än Luleå Hockey, och ser ut att vara riktigt vassa i år. Det är utan tvekan så att det är Frölunda som har bäst målskillnad och en viss Robin Alvarez har hittat mer till sin rätt här än i sina tidigare klubbar. Det är en av många spelare som har visat sig sylvassa för göteborgarna.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,94 gånger såsen hos Betsson. Då är det inklusive övertid som gäller, varpå spelet sitter om det blir 2-2 under ordinarie tid och det sedan blir ett femte mål i förlängningen.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,94
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: