Speltips Rögle – Linköping 19/9: Kvällsmatch i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

SHL-premiär hela lördagen den 19 september 2020 och på kvällen möts Rögle BK samt Linköpings HC. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Rögle BK var under långa perioder ett av säsongens stora utropstecken, och skulle äntligen spela slutspel. De sista säsongerna har man haft någonting spännande på gång och att man slutade trea i grundserien var ett ordentligt steg uppåt.

Men det blev som bekant inget slutspel, eftersom hela slutspelet stängdes in till följd av coronapandemin, och Rögle BK fick ladda batterierna inför den här säsongen i stället. Nu är frågan om man har lyckats kanalisera energin inför det här året.

Ett lag som däremot välkomnade ett inställt slutspel var Linköpings HC, som slutade elva i tabellen och som inte hade en vidare bra säsong. Nu blev det inte mer än ett fem poäng stort gap upp till en slutspelsplats till slut, men säsongen var direkt horribel under långa perioder.

Linköpings HC är som bekant en storklubb i svensk hockey, och bör ha förutsättningarna att studsa tillbaka snabbt. Det har vi sett många gånger förr, att det kan svänga snabbt mellan säsongerna.

Målspel i SHL

Linköpings HC har inför säsongen satt ihop en forwardsbesättning som mycket väl kan betecknas som den allra hetaste i hela ligan, och som verkligen sticker ut på förhand. I centrum står Markus Ljungh, som spelar center, och som enligt många är den bästa centern i hela ligan. Det är en spelare som krigar och som hade gått in i vilket lag som helst, vågar jag lova.

Vid sin sida har han spännande spelar som Broc Little, som öser in poäng, samt finnarna Jakko Rissnanen, Oula Pavle och Jarno Kärki. Bara för att nämna några av de många tunga spelarna som finns i denna breda besättning längst fram i laget. Känslan är att LHC blir ett målfarligt lag under hela säsongen.

Förra året gjorde man bara 118 mål på 52 omgångar och det var den stora akilleshälen, och förklaringen till den svaga säsong som man gjorde. Det kommer därför vara ett stort fokus inför årets säsong, vågar jag lova.

Rögle BK snittade nästan tre mål per match förra säsongen och jag kan inte tänka mig annat än att man vill gå in stenhårt här i premiären och markera revir.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,64 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,64
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, lördag 19 september 2020
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: