Speltips Rögle – Malmö 14/9: Skånederby

Axel Sjödin Publicerat: 14 september 2023

SHL-säsongen inleds med en smäll i södra Sverige då Rögle och Malmö möter varandra i ett Skånederby direkt.

Rögle - Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även om första matchen för säsongen ännu inte är spelad så kan vi förmodligen slå fast att detta är ett möte mellan toppen och botten i tabellen. Rögle är återigen med i diskussionen om titeln, samtidigt som Malmö med all förmodan kommer att få det svårt att undvika de negativa kvalplatserna.

Fjolårssäsongen var verkligen inte mycket att skriva hem om för Rögles del, som avslutade grundserien på nionde plats, och föll mot Skellefteå med 2-4 i kvartsfinalen. Men de har verkligen inte legat på latsidan under sommaren, och har förstärkts väldigt inför årets säsong, vilket kommer att bli spännande att följa.

Förstärkningarna har dock främst kommit på forwardssidan, vilket inte riktigt adresserar de problem de hade den förra säsongen. Det var bara två lag som släppte in fler mål än Rögle under grundserien senast, och det har inte gjorts några riktigt klara förbättringar på backsidan, även om de verkar ha en något mer defensiv balans.

Rögles redan starka offensiv har i alla fall fått förstärkning genom Örebros Rodrigo Abols och återvändaren Simon Ryfors, och det kan mycket väl bli ligans farligaste anfall.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö ser inte särskilt starka ut

Malmö ställs med andra ord inför en väldigt tuff utmaning direkt, och lär få kämpa för att få med sig något hem från Ängelholm. Malmö avslutade förra säsongen som sist i tabellen och var länge det klart svagaste laget i ligan, men en rejäl formtopp under slutet av säsongen gjorde att poängskörden blev betydligt bättre, samtidigt som de lyckades hålla sig kvar i playout-serien mot Brynäs utan större bekymmer.

Det har gjorts en del förändringar över sommaren, kanske framförallt på forwardssidan, men huruvida det är bättre eller sämre än i fjol känns högst oklart. På papperet imponerar de inte, och deras offensiv känns relativt svag jämfört med andra SHL-lag.

Defensivt känns de i alla fall något bättre, då de har lyckats behålla nyckelspelare samtidigt som de har plockat in Jakub Galvas. Galvas kan mycket väl vara en viktig värvning för laget i år, men framför en relativt svag målvaktsuppsättning kommer de verkligen behöva leverera för att freda målet den här säsongen.

Med den skräckinjagande offensiv som Rögle besitter tror jag att de kan inleda säsongen med en klar seger mot ett Malmö som ser svagt ut. Vi spelar därmed på att hemmalaget vinner med -1,5 hcp för 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle -1,5 hcp
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 14 september
TV: 
Stream:  TV4 Play