Speltips Rögle – Malmö 19/3: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 18 mars 2022

Serieledarna Rögle BK är klara favoriter inför returmötet mot Malmö Redhawks i SHL. Matchen spelas lördagen den 19 mars 2022 med nedsläpp kl 15:15.

Rögle – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle BK tog sin tredje raka seger i inbördes möten mot Malmö Redhawks i torsdags då man man vann på bortais med 3-1. Därmed toppar man SHL med tre poängs marginal ner till Luleå med tre matcher kvar att spela av grundserien. Därtill har man en match mindre spelad än Luleå.

Rögle ser nu ut att gå mot att ta hem seriesegern. De har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och har endast släppt in fyra mål totalt på dessa matcher. I torsdags svarade målvaktstalangen Calle Clang för ännu en fin insats då han räddade 34 Malmö-skott.

Inför Skånederbyt senast hade Rögle svarat för en disciplinerad 3-0-seger på bortais mot Färjestad. Dessförinnan föll man med 3-1 borta mot Brynäs. Efter tre raka bortamatcher vänder man nu åter hem till Ängelholm för ett returmöte mot Malmö följt av ett toppmöte mot Frölunda på söndagen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

Malmö Redhawks säsong i SHL har inte blivit vad man hade hoppats på. Med två matcher kvar att spela ligger man på en 12:e plats med tre poäng upp till den åtråvärda 10:e platsen. Avståndet ner till Djurgården under strecket är emellertid sju poäng och därmed ointagligt.

Malmö har haft svårt att mäta sig med rivalen Rögle på senare tid och så även i torsdags. Inför det mötet hade man dock en väldigt fin trend med fyra raka segrar. I omgången innan hade man precis säkrat undvikandet av negativt kval då man besegrade Djurgården med 3-1 hemma.

Det här blir nu det fjärde Skånederbyt den här säsongen och Rögle har alltså vunnit samtliga de tre tidigare. Rögle gäller också som ganska klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak etta ger omkring 1.72 gånger insatsen.

Det ska dock sägas att samtliga möten har varit jämna och täta tillställningar. När de senast möttes i Ängelholm vann Rögle med 2-1 och förra säsongen vann Malmö tre av fyra möten. Av dessa sju senaste möten så har det gjorts under 5.5 mål i alla matcher utan en.

Dessa derbyn brukar alltså bli väldigt jämna och målsnåla och så här tätt inpå ett stundande slutspel räknar jag med att även den här matchen får slutspelskaraktär. Malmö har, på sätt och vis, mest att spela för och jag tror att man kommer stå upp väl på nytt. Mitt spel blir att det kommer göras under 6 mål (asian handicap) till fina 1.70 gånger pengarna hos CampoBet,

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6 mål (asian)
Odds: 1.70
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:15, lördag 19 mars 2022
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: