Speltips Rögle – Malmö Redhawks 2/1: Skånederby i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2021

Skånederbyt i SHL har en tendens att bli målrikt och förväntningarna är höga när Rögle BK spelar mot Malmö Redhawks den 2 februari 2021.

Rögle BK - Malmö Redhawks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om det är någonting som man har lärt sig av Skånederbyn i SHL är att det nästan alltid är heta, intensiva matcher mellan två lag som ogärna förlorar, och som eldas på av publiken från läktarplats.

Men som bekant gapar läktarna tomma för närvarande och det gör att matcherna mellan Malmö Redhawks och Rögle BK den här säsongen inte har gått att känna igen. Malmö Redhawks vann faktiskt med 3-2 i Ängelholm, och Rögle BK vann dessförinnan med klara 0-2 i Malmö Arena.

Med andra ord har vi inte fått se samma sinnessjuka urladdningar som andra år, när över 4,5 mål har varit sånär som ränta på matcherna mellan lagen.

Malmö Redhawks gäller nu som klar underdog med tanke på att Rögle BK är ett topplag och serieledare sett till poängsnittet, medan Malmö Redhawks nu ligger på jumboplatsen, men med klart färre matcher spelade än övriga lag.

Faktum är att Malmö Redhawks bara har 32 spelade matcher, att jämföra med Växjö Lakers på 39 matcher. Det som väntar skåningarna under våren är ett mycket intensivt spelschema för att hinna ikapp. Hur ska Malmö Redhawks kunna hantera det?

Malmö Redhawks räcker inte till här

Malmö Redhawks har i för sig redan vunnit en bortamatch i Ängelholm den här säsongen, men det gör det i min värld bara ännu mer osannolikt att man ska kunna komma ifrån den här matchen med ett bra resultat.

Malmö Redhawks har ingen vidare form, har en svag målskillnad och har snittat strax över en poäng per match så här långt. Det är inget vidare facit. Det ska mycket till för att Malmö Redhawks ska spela slutspel i vår och det mesta handlar nu om att försöka undvika kval ner till HockeyAllsvenskan. Det vore förödande för hela organisationen.

Rögle BK däremot har hållit en ganska jämn nivå hela säsongen och nu tror jag att man sätter ner foten.

Rögle BK -1,5 spelas till 2,06 gånger smeten hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle BK -1,5
Odds: 2,06
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, tisdag 2 februari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: