Speltips Rögle – Örebro 10/10: SHL-lördag

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

SHL på lördagar är en bättre tradition än jultomten på julafton. Den 10 oktober 2020 möter Rögle starka Örebro Hockey på hemmaplan.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

På lördagen är det åter dags för SHL-omgång med nästan fulla mått, och våra förväntningar är höga inför flera av matcherna som spelas den här dagen. Den saken är säker.

Som bekant blev förra säsongen inte riktigt som man hade planerat, och när det var dags för slutspelsfasen efter 52 spelade omgångar i grundserien slog en pandemi över hela världen och ställde bland annat in slutspelet för SHL-lagen.

Bittert värre för lagen, spelarna – och inte minst för oss som följer hemma från tv-soffan eller på de svenska hockeyläktarna. Det måste man ta och erkänna. Det gjorde också att hela säsongen kändes som förkastad, med tanke på att inga titlar delas ut för grundserieresultaten.

Det var inte minst bittert för Rögle BK, som skulle få spela slutspel för första gången, och som faktiskt gällde som en outsider med tanke på resultaten och det lag man hade på isen den säsongen. Det känns fortfarande som att klubben rör sig åt rätt riktning, och att chansen kommer igen, men bittert är bara förnamnet där och då.

Örebro Hockey hade också en stark säsong, och öppnade som ett av de starkaste lagen. Men under våren var man direkt svaga och halkade långt ner i tabellen. Till slut hamnade man på åttondeplatsen, även om det bara var sju poäng upp till andraplatsen.

Nu är det en ny säsong – och det återstår att se var vi får se dessa båda lag när det börjar dra ihop sig.

Båda lagen går för att vinna

Rögle BK har öppnat säsongen lovande med flera bra insatser, och efter fem spelade matcher står man på tolv poäng och totalt fyra vinster. Det kan man inte annat än att imponeras av. Det gör att man i nuläget bara har en poäng upp till serieledningen.

Örebro Hockey öppnade säsongen med fyra raka vinster, och vore det inte för förlusten senast hade man haft full pott. Nu ligger man också på tolv poäng efter fem spelade omgångar.

På det hela taget kan man alltså inte annat än att imponeras av båda lagen, och i det här skedet av säsongen räknar jag iskallt med att man åker vidare, med full fart framåt och offensiven i fokus.

Över 4,5 mål spelas till 1,62 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,62
Bolag: Casumo
Spelstopp: 15:15, lördag 10 oktober 2020
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: