Speltips Rögle – Skellefteå 23/4: SM-semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 23 april 2021

Semifinalen i SHL mellan Rögle BK och Skellefteå AIK inleds utanför Ängelholm i Skåne fredagen den 23 april 2021.

Rögle BK - Skellefteå AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog vore det konstigt om man inte hade höga förväntningar inför den här fasen av slutspelet i SHL, där det nu återstår fyra lag, som alla fyra gör upp i två olika semifinaler. Det är nu det ska avgöras vilka som tar sig till final.

Ett vanligt år hade Växjö Lakers och Rögle BK, som ledde grundseriens tabell och var de två bästa lagen tidigt på säsongen, varit enorma favoriter, men den här gången är det lite andra förutsättningar som gäller.

Det krävdes hela sju matcher i kvartsfinalen mot Luleå Hockey innan det att klassiska Skellefteå AIK kunde ta sig till semifinal och väl framme i den här fasen av turneringen ska det nog mycket till för att man inte ska kunna göra riktig match av semin mot Rögle BK.

Skellefteå AIK var lite upp och ner im ötena med Luleå Hockey och det gick inte heller att se något klart samband. Men det som man eventuellt ska bära med sig är att Skellefteå AIK vann tre av de fyra senaste matcherna och den vägen vände på ett dystert läge från tidigt i kvartsfinalen.

Vad vi vet är också att Skellefteå AIK är ett klassikt slutspelslag, till skillnad från Rögle BK, och att det möjligen kan visa sig vara stärkande inför den här semifinalen. Det är klart att erfarenhet spelar en viss roll.

Samtidigt var Skellefteå AIK ett klart sämre lag än Rögle BK i grundserien, även om man vann en av fyra matcher mot skåningarna. Övriga tre matcher vann Rögle BK, ofta genom att göra ganska många mål på Skellefteå AIK. Även i kvarten mot Luleå Hockey släppte Skellefteå AIK in lite för många mål.

Skellefteå AIK väger för lätt

Om det är någonting som oroar hos gästande Skellefteå AIK inför den första matchen är det att man har släppt in för många mål, dels mot Luleå Hockey men också i grundserien när man spelat mot Rögle BK.

Samtidigt har skåningarna visat riktigt bra form genom att vinna fyra raka matcher mot Frölunda i kvartsfinalen och det blev aldrig ens lite spännande.

Man snittade fem gjorda mål per match och att formen är på topp i Rögle BK bör få det att skaka en del kring Skellefteå AIK. Å andra sidan är Skellefteå AIK ett lag som bevisligen vet hur man gör mål framåt också.

Över 5,5 mål spelas till 2,30 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,30
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, fredag 23 april 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: