Speltips Rögle – Timrå 15/12: Skicklig bortalag

Oskar Jörnevik Publicerat: 14 december 2022

Rögle behöver vinna hockeymatcher för att bryta sin negativa form, Timrå står på menyn. Matchen spelas torsdagen den 15 december 2022 med nedsläpp 18.00

Rögle - Timrå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle har inte alls varit bra under denna säsong, fick även ge sig i CHL mot Tappara senast med klara 5-1, kanske var det bra så Ängelholmarna kan satsa fullt ut på SHL. I SHL så ligger man ganska risigt till då man endast har en pinne tillgodo från HV71 på kvalplatsen. Formen är svag för Rögle, då man endast har en seger på sina fem senaste matcher. Hemma i Ängelholm är man dock starka och har 18 av 31 pinnar hemma i Ängelholm. Skadelistan har varit en anledning att Rögle gått tungt.

Timrå går mot en mycket bra säsong, men det är kanske inte så konstigt då man på pappret har ett otroligt bra lag med många hemvändare. 41 inspelade pinnar på 25 matcher, gör att Timrå ligger på en fin femte plats och håller bra nivå i skrivande stund. Har dock tre raka torskar, men innan det fyra raka vinster, så ingen fara på taket för Timrå som bland de bästa lagen i SHL på bortaplan, det är bara Växjö som är starkare.

Rögle vann tre av de fyra mötena under förra säsongen och hade lekande lätt för Timrå. Säsongens enda match denna SHL-säsong slutade med en ganska enkel seger för Timrå, dock uppe i Sundsvall. Då var det ett Timrå som var det bättre laget och vann fullt rättvist, och vann skotten med klara 39-28. Rögle har dock vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Timrå hemma i Ängelholm.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra offensiver

Rögle har fortsatt ett par viktiga skador på frånvarolistan i Ted Brithen och Dennis Everberg. Adam Tambellini har dock kommit tillbaka från skada och varit lagets bästa spelare så här långt, även Riley Sheen har varit bra. Unga Marco Kasper får också godkänt så här långt, men det finns otroligt mycket sparkapital i herrar som Anton Bengtsson, Daniel Zaar och Linus Sandin. Backsidan är det unga William Wallinder som varit bäst så här långt. Clang/Rifalk har mer att bevisa, då ingen har nått 90 % i räddningar i SHL.

Timrå är redan på plats i Ängeholm inför den sista matchen före jul. Timrå har som sagt ett mycket bra lag på pappret med hemvändare som levererar. Jonathan Dahlen, Anton Lander, Emil Pettersson, Robin Hanzl och Anton Wedin håller hög SHL-klass och gör Timrå till ett mycket bra lag offensivt. Defensivt är Jakob Stenqvist som varit bäst, då han står för mycket poäng och har ett bra plus minus på plus sju. Jacob Johansson och David Rautio är en bra konstellation som båda står stadigt över 91 % i räddningar.

Timrå har varit bättre så här långt och varit ett starkt bortalag, på pappret är det jämnt skägg där jag håller Tambellini bättre än Dahlen för tillfället. Dock är det ett Timrå som på pappret har en starkare offensiv med Rögles avbräck. Rögles vändning kommer att komma, och kommer vara ett slutspelslag när det hettar till. Rögle är favoriter här, till allt rätta enligt mig, trots att man under tisdagen fick respass ur CHL håller jag Rögle som ett bättre lag på hemmaplan än Timrå. När vi får över två gånger degen på Rögle, så hugger jag direkt.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: