Speltips Rögle – Växjö 27/3: Sista matchen

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2021

Rögle BK spelar sin sista match i grundserien redan lördagen den 27 mars 2021. Då väntar Växjö Lakers på hemmaplan i SHL.

Rögle BK - Växjö Lakers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det har sagts tillräckligt många gånger redan, men den planering smo ligger till grund för hur säsongen i SHL har artat sig är helt enkelt undermålig. Nu är det bara ett par dagar kvar på det som skulle varit grundserien, men som nu har fått förlängas ganska ordentligt.

För efter morgondagens sista match för Rögle BK, alltså den 52:e omgången för den skånska serieledaren, skulle säsongen i stort sett varit packad och klar. Men så har inte blivit fallet. Det skylls på corona – och ja, det är ett rimligt skäl att slänga fram – men den milda grad av haltning som sker i tabellen är bara för mycket.

Rögle BK kommer imorgon vid 18-snåret att ha spelat sina 52 omgångar, samtidigt som ett lag som Malmö Redhawks då står på 48 spelade matcher, samma som Växjö Lakers. Brynäs IF, som har så mycket kvar att spela om, har exempelvis tre matcher kvar att spela i det skedet.

Märkligt, minst sagt, och det påverkar också striden om serievinsten. Vilka ska vinna SHL? Om vi ser till poängsnittet borde Växjö Lakers lösa det, men just nu är man två poäng bakom Rögle BK.

Efter lördagens möte mellan lagen är Rögle BK färdigspelade, men Växjö Lakers har fyra matcher kvar att spela. Då har man som mest fem poäng upp till att vinna serien. Med fem omgångar kvar har Växjö Lakers bara sju poäng upp till 100 poäng. 99 poäng räcker för att definitivt vinna grundserien.

Fullt ös i SHL

Men sådan är verkligheten och det går inte att göra någonting åt just nu. Det man däremot ska ha med sig är att tabellen haltar och att man därmed behöver ta i beaktning när, hur och i vilken omfattning lagen har kvar att spela matcher. Speciellt i det här avgörande skedet kring de olika strecken.

Rögle BK såg ut att gå mot en säker serievinst, men har tre raka förluster samtidigt som Växjö Lakers har vunnit sina fyra senaste matcher. Det gör att det i skrivande stund ska extremt mycket till för att Växjö Lakers inte ska vinna det här.

Med bara 100 insläppta mål på 47 omgångar är Växjö Lakers det överlägset starkaste defensiva laget och att man bara har gjort 138 mål innebär att över hälften av lagen i serien står noterade för fler mål just nu. Det är en speciell hockey som Växjö Lakers spelar.

Men då man är i god form nu, och gärna tvålar till Rögle BK i det här skedet, tror jag på att man kommer att göra ett par mål i den här matchen. Växjö Lakers har ingenting att förlora. Det har egentligen inte Rögle BK heller. Det talar för en öppen match.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,62 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,62
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:15, lördag 27 mars 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo