Speltips Rögle – Växjö Lakers 8/5: Hemmavinster

Simon Pålsson Publicerat: 7 maj 2021

Hemmavinsterna duggar tätt mellan Rögle BK och Växjö Lakers. SM-finalen fortsätter lördagen den 8 maj 2021.

Rögle BK - Växjö Lakers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är finaldags i SHL och den SM-final som nu avgörs mellan Växjö Lakers och Rögle BK är framme vid sin fjärde match. Efter 5-1-vinsten senast har Rögle BK återigen skakat liv i det som såg ut att kunna bli en ensidig historia.

För Växjö Lakers vann sina två inledande hemmamatcher och gick tidigt upp till 2-0 i matcher. Det skapade också ett ansträngt läge för skåningarna, som plötsligt hade kniven hårt pressad mot strupen.

Men precis som i grundserien fortsatte Rögle BK att leverera så fort man fick chansen att spela på hemmaplan och mötet slutade 5-1. En bekväm vinst efter två tidiga mål i matchen, som satte en slags ton på hela tillställningen och som förpassade Växjö Lakers till baksätet i själva matchen.

Det gör också att matchserien i sig, alltså hela SM-finalen, plötsligt känns superhet igen. Det finns alltid en oro att ett lag ska gå ifrån till 3-0 till och döda spänningen. Men här går vi nog mot minst sex matcher. Det är min absoluta känsla just nu.

En viktig sak att ha med sig är att Växjö Lakers och Rögle BK såklart, som alla andra lag, spelade fyra inbördes möten redan i grundserien den här säsongen. Då vann Växjö Lakers båda sina hemmamatcher, och Rögle BK vann båda sina hemmamatcher. Det är alltså en trend som varit med länge.

Från den trenden kan man också utläsa ett Växjö Lakers som hade klart svårare i Ängelholm än vad Rögle BK hade i Växjö.

Odds i SHL

SM-finalen bjuder alltså på spänningen man önskar och inför den fjärde matchen har spelbolagen målat upp Rögle BK som stora favoriter. I mina ögon är det ingenting annat än väldigt rimligt med tanke på prestationen senast.

Man ska också ha med sig att Rögle BK tog den andra matchen, den med Växjö Lakers som hemmalag, hela vägen till förlängning och förlorade först där. Med andra ord höll man på att slå Växjö Lakers även på bortaplan.

Det har inte hänt särskilt mycket nytt i lagen inför den fjärde matchen, utan det ser ut som vanligt. Rögle BK fortsätter att vara stora favoriter och en vinst är det jag räknar med här också. Växjö Lakers får det tufft igen.

Rögle BK -0,5 (vinna ordinarie tid) spelas till 1,84 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle BK -0,5 (vinna under ordinarie tid)
Odds: 1,84
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:15, lördag 8 maj 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: