Speltips Skellefteå AIK – Luleå HF 2/11: Derby!

Oskar Jörnevik Publicerat: 2 november 2021

Tisdagen den 2 november 2021 är det dags för Skellefteå att ta emot Luleå i ett Norrlandsderby, det brukar bli tighta matcher lagen emellan.

Skellefteå AIK - Luleå HF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå har gjort en bra inledning på årets säsong, både vidare i Champions Hockey League samt innehar en fjärde plats i SHL. Formen på slutet har dock varit lite svajigare, då man har två raka förluster, och det är på hemmaplan. På Skellefteås 15 spelade matcher har endast fyra gått över fem kassar, vilket tyder på att Skellefteå är både skickliga defensivt och har stundtals svårt att hitta nät.

Luleå startade säsongen på ett mardrömslikt sätt och var långt ner i SHL-tabellen. “Bulans” mannar har dock spelat upp sig rejält och har nu sex segrar på sina åtta senaste SHL-fighter. Luleå har varit riktigt bra på bortais på sistone, har vunnit sina fyra av fem senaste bortafighter. Noterbart är att Luleå efter 13 spelade omgångar inte spelat någon övertid ännu.

Det är två lag som är bra, men inte mycket mer i specialteams. Hemmalaget är snäppet vassare i powerplay än gästerna och hemmalaget är även starkare i boxplay. Båda lagen är riktigt skickliga att spela på ledning, när Skellefteå leder efter 20 spelade minuter vinner laget 100%, det gör även Luleå. Båda lagen är också riktigt skickliga i spelet fem mot fem, där man gör många fler mål än vad man släpper in.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brukar bli tighta tillställningar!

Efter finalförlusten 17/18 har Skellefteå haft det tufft, var dock framme vid semifinal i fjol och har fått behålla det mesta av truppen från det. Skellefteå har även plockat in vassa lirare ibland annat Linus Karlsson, Jonathan Pudas och Jayce Hamwryluk. Viktigt för hemmalaget är att Oscar Möller och Joakim Lindström vaknat på rätt sida, två killar som håller absolut högsta SHL-nivå. Tycker att Skellefteå har en stark backsida där Jonathan Pudas lyfter enormt mycket speltid, tycker även Oskar Nilsson börjar bli en toppback i ligan. Skellefteå har även två riktigt skickliga målvakter.

Luleå har på pappret ett lag som mycket väl kan lösa guldet i år. Linus Omark är i sina bästa stunder ligans bästa spelare. Konstantin Komarek håller en otrolig hög nivå och Linus Fröberg har kommit igång på slutet. Behöver få igång Brendan Shinnimin lite till, och när Jack Connolly och Juhani Tyrväinen kommer tillbaka från skada får Luleå en magisk forwardsuppsättning. Luleå har en av SHLs absolut bästa backsida där killar som Julius Honka och Erik Gustafsson håller nästintill NHL-klass. Ryktas att Sami Lepistö kliver in i morgon, vi får se vad han går för, har ett bra CV.

Dessa Norrlands-derbyn brukar bli tighta och väldigt heta. Senaste elva matcherna i SHL lagen emellan har nio stycken slutat med under 5.5 mål. Jag tror även tisdagens fight kommer bli tuff och tight med få mål. Viktiga pinnar står på spel och båda lagen kommer att tänka först och främst på sin defensiv. Under 5.5 mål är kvällens spel, och enligt mig det bästa spelet under denna SHL-runda. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.60
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, tisdag 2 november 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream: 

Jämför odds: