Speltips Skellefteå AIK – Växjö Lakers 18/11: Toppmatch!

Oskar Jörnevik Publicerat: 18 november 2021

Torsdag den 18 november 2021 ska Skellefteå ta emot Växjö, i en match där båda lagen tillhör toppen. Brukar bli fina matcher lagen emellan.

Skellefteå AIK - Växjö Lakers

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Skellefteå har varit ett topplag i SHL i över 10 år nu, och har kommit topp sex i tabellen varje år sedan 2009. Kommer troligen bli ett topp sex lag även i år då man har spelat stundtals riktigt bra. Har dock en ganska dålig form inför denna fight med Växjö. Torskade under tisdagen mot Sparta Prag i Champions Hockey League efter en ganska dålig insats. Har även varit ganska iskalla i SHL då man på dom fem senaste matcherna endast lyckats vinna en. Har haft stora problem med målskyttet på senare tid, men har dock haft väldigt mycket chanser, när det väl kommer studsa rätt för Skellefteå kommer man bli ett mycket jobbigt lag att slå.

Växjö som går mot sitt tredje guld på bara fem säsonger. Det är ett Växjö som är bra, i sina bästa stunder mycket bra. Kryssade mot Tappara i tisdags efter en krigarinsats och har i SHL varit bra på slutet, två raka segrar. Har dock två raka bortaförluster i ryggen och Sam Hallam vill studsa tillbaka på bortaplan redan under torsdagskvällen. Växjö har haft det tufft mot Skellefteå, torskat fyra av dom fem senaste matcher mot hemmalaget.

Skellefteå skjuter väldigt mycket skott på mål, det är bara Luleå i serien som skjuter fler. Båda lagen hänger ungefär 10% av alla sina skott, vilket är en godkänt siffra. Det är också två lag som är mycket skickliga i spelet numerärt överläge, där hemmalaget har en mycket bra siffra på 23.40%, men bortalaget är otroligt fina med en procent över 30. Hemmalaget är bättre än gästerna i boxplay, dryga 80% ligger Skellefteå på medan gästerna från Småland måste upp några procentenheter för att vi ska kunna kalla det för godkända siffror.
VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Många toppspelare!

Det blir många matcher på kort tid när man är med i CHL, dock har Skellefteå en trupp som klarar detta. I SHL har Oscar Möller, Jonathan Johnson och Joakim Lindström gått mycket bra, det är tre spelare som behöver vara bra för hemmalaget. Linus Karlssons debutsäsong i SHL ser ut att bli mycket bra, nyförvärvet från Karlskoga har stått för 5+6 på 18 matcher. Jonathan Pudas är enligt mig den skickligaste backen i SHL för tillfället, 3+14 och med det leder han den interna poängligan. Oskar Wilsby och Oskar Nilsson har mycket bra plus minus, båda över +10. Skellefteå har två riktigt fina målvakter i Gustaf Lindvall och Strauss Mann.

Växjö har en mycket fin trupp även i år, där Richard Gynge och Robert Rosen går mot riktigt bra säsong. Nyförvärvet i Tobias Rieder är enligt mig en magisk bra värvning, då tysken har ett mycket meriterad CV. Utöver dessa herrar finns det massor av skicklighet i Pontus Holmberg, Julius Nättinen och Olle Lycksell. Om Pudas var den bästa backen är Joel Persson nummer två, en back som kan spela hur mycket som helst. Tappet av Christian Folin var kännbart för Växjö, det släpps inte lite för mycket för att Hallam ska tycka det är OK. Har fått in Janins Kalnins i kassen, som har en väldigt hög hösta nivå.

Detta kommer bli en riktigt hård match där båda lagen mycket väl kan ta en trea. Dock tror jag båda lagen kommer spela ganska defensivt, två lag som spelade under tisdagen och är ganska möra i kroppen. Under 5.5 mål är spelbart enligt mig. Båda lagen har gått under 5.5 mål på dom fyra av fem senaste matcherna. Skellefteå är nästan aldrig inblandade i målkalas på hemmaplan, på dom elva senaste hemmamatcherna har endast två gått över 5.5 mål. Lycka till!

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.70
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00, torsdag 18 november 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: