Speltips Skellefteå – Färjestad 1/4: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2022

Skellefteå AIK gäller som favoriter när man tar emot Färjestad i den första matchen i kvartsfinalen av SM-slutspelet i hockey. Matchen spelas fredagen den 1 april 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Skellefteå – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK blev till slut trea i grundserien av SHL och ställs därmed mot en motståndare i Färjestad som man har ett mentalt övertag på. SAIK har nämligen besegrat FBK i samtliga fyra matcher den här säsongen.

Skellefteå fightades in i det sista om en än bättre placering i grundserien, men fick där ge vika för både Luleå och Rögle. Man avslutade emellertid med fyra segrar på de fem sista matcherna. I den sista omgången föll man dock med 3-1 borta mot Örebro.

Skellefteå slutade på 94 poäng efter 52 omgångar och var med det 12 poäng bättre än Färjestad som till slut knep sjätteplatsen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad har mycket att bevisa

Färjestad blev alltså sexa i grundserien av SHL och det är väl inget katastrofresultat. Men förväntningarna på Värmlänningarna var oerhört höga efter förra sommarens stjärnvärvningar och man gällde då som favoriter hos spelbolagen att vinna SM-guld.

Favoriter till SM-guldet är Färjestad inte längre och det kan eventuellt vara en fördel att kunna gå in i det här slutspelet utan några högre förväntningar på sig. Färjestad har dock blandat och gett alldeles för mycket och det lär krävas betydligt bättre om man ska kunna ta sig vidare från den här kvartsfinalserien.

Skellefteå har, som sagt, vunnit samtliga möten mot Färjestad den här säsongen. Senast man man möttes var i Karlstad i februari och då slutade det 5-1 till bortalaget. Faktum är att SAIK har vunnit alla möten med minst tre måls marginal.

På pappret har Färjestad definitivt ett lag som skulle kunna gå hela vägen, men 52 omgångar brukar säga ganska mycket om styrkeförhållandena inför ett slutspel. Inför den här första matchen känns Skellefteå som en bättre fungerande enhet och jag tror att hemmalaget kommer att vinna den första ronden. Mitt spel blir Skellefteå vinner under ordinarie tid till 1.98 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, fredag 1 april 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: