Speltips Skellefteå – Färjestad 30/9: Fartfyllt

Martin Efvergren Publicerat: 30 september 2021

Torsdagskvällen bjuder på hockey från SHL där topptippade Skellefteå och Färjestad drabbar samman. Matchen spelas den 30 september med nedsläpp kl 19.00.

Skellefteå – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK har blandat och gett under säsongsupptakten av SHL. Inför deras femte match står man på två segrar och två förluster. Nu väntar säsongens tredje hemmamatch och den kommer lägligt till det att publikrestriktionerna upphävts.

Skellefteå inledde starkt då man bortaslog Djurgården med 5-2 i premiären av SHL. Därefter blev det förlust med 2-0 hemma mot Frölunda följt av en 3-0-seger Leksand, också det på hemmais.

Senast blev det återigen förlust borta mot Brynäs. SAIK vann skotten med 28-22 men hemmalaget var det effektivare laget då de vann matchen med 3-1.

Nu väntar så guldfavoriten Färjestad BK som har levt upp till de höga förväntningarna så här långt. De har bara spelat tre matcher så här långt och man har gått segrande från samtliga – trots att man ännu inte spelat någon match hemma i Karlstad.

I premiären borta mot Växjö Lakers var ställningen 3-3 efter full tid men Färjestad kunde ro hem segern efter straffläggning. I den andra omgången slog man Malmö Redhawks med 5-3 och senast blev det seger med klara 4-0 mot borta mot Linköping.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Färjestad

Förra säsongen var en besvikelse för Färjestad då man slutade på åttonde plats i grundserien och blev utslagna av Växjö med 4-0 i matcher i kvartsfinalen. Inför den här satsning har man gjort en satsning som heter duga och som gjort dem till guldfavoriter, åtminstone hos spelbolagen.

Med värvningar av spelare som Marcus Nilsson, Joakim Nygård, Linus Johansson och Mikael Wikstrand förfogar Johan Pennerborn över en trupp som, på pappret, är SHL:s bästa. Att få ihop bitarna och leva upp till de högt ställda förväntningarna är sällan helt enkelt men nu har man fått precis den start man behövde och det finns ännu ingen anledning att revidera favoritskapet.

Senaste insatsen mot Linköping var nog deras bästa hittills. Där lyckades man hålla nollan och det har inte varit lagets styrka tidigare. Förra säsongen gjorde man, trots att man bara blev åtta, näst flest mål i seriespelet. Med andra ord var det inte offensiven som var lagets akilleshäl förra säsongen.

Färjestad har övertygat medan Skellefteås status är lite mer svårbedömd. De har vunnit och förlorat varannan match så här långt och insatsen mot Brynäs senast kan man inte vara speciellt nöjda med.

Nye tränaren Robert Ohlsson har en trupp som ska kunna utmana om topplaceringar och jag tror att man kommer höja sig inför hemmapubliken i den här matchen. Jag räknar med en match med mycket fart och fläkt mellan två förväntade topplag med gott om offensiv kvalitet.

Färjestad har gjort 12 mål på 3 matcher, samtliga på bortais, och de lär komma ut framåtlutade även här. Det borgar för en öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, torsdag 30 september 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: