Speltips Skellefteå – Färjestad 5/4: Kvartsfinal 3

Martin Efvergren Publicerat: 5 april 2022

Det är uppförsbacke för Skellefteå AIK då man tar emot Färjestad i den tredje kvartsfinalen. Matchen spelas tisdagen den 5 april 2022 med avspark kl 19:00.

Skellefteå – Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK var bättre än Färjestad under grundserien av SHL. Man slutade trea i tabellen och tog 12 poäng mer än Färjestad som blev sexa. Därtill vann SAIK samtliga fyra möten mot ett Färjestad som var en besvikelse i grundserien.

Men allt det som skedde då spelar nu mindre roll. Här och nu är det Färjestad som har kopplat greppet om den här kvartsfinalen då man något överraskande leder med 2-0 i matcher.

Senast man möttes i Skellefteå vann gästerna med 2-1 efter att ha vänt underläge. I söndags kunde Färjestad vinna på nytt efter att SAIK gjort matchens första mål. Till slut blev segersiffrorna 4-3 efter att bortalaget skapat ett intensivt tryck i slutskedet av matchen. Skellefteå vann också skottstatistiken med hela 35-19.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett riskminimerande Färjestad

Färjestad var huvudfavoriter till SM-guldet inför den här säsongen. Trots ett väldigt starkt lag på pappret lyckades man egentligen aldrig få det att stämma fullt ut under grundserien.

När man gick in i den här kvartsfinalen var man inte längre favoriter och det kanske har hjälpt. I grundserien förlorade man alltså i tre raka matcher mot Skellefteå, men här fick man en drömstart efter en disciplinerad insats i det första mötet.

Samtidigt kan vi konstatera att det har varit två täta matcher där Skellefteå kanske borde ha förtjänat mer om vi ser till spelövertag och antal avslut. Dominik Furch har storspelat i Färjestad-kassen och laget tycks ha kommit samman och hittat en gemensam linje i det här slutspelet. Den kombinationen kan räcka långt.

Skellefteå är nu pressade att vinna den här hemmamatchen och de gäller också, trots de tidigare förlusterna, som ganska klara favoriter hos spelbolagen. Ett spel på att hemmalaget vinner under ordinarie tid ger omkring 1.80 gånger insatsen.

Jag tror att vi kommer få se en matchbild som påminner mycket om det senaste mötet i Skellefteå. Färjestad lär komma med en matchplan som bygger en hel del på riskminimering. De vill verkligen spela slutspelshockey och jag tror de kommer försöka få matchen i den riktningen.

Sammantaget lär detta borga för en tät och målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 5 april 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: