Speltips Skellefteå – Färjestad 9/4: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2022

Färjestad har skaffat sig matchboll inför kvartsfinal 5 mot Skellefteå AIK i SM-slutspelet. Matchen spelas lördagen den 9 april 2022 med nedsläpp kl 15:15.

Skellefteå – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK slutade 12 poäng före Färjestad i grundserien av SHL och var således favoriter inför den här kvartsfinalserien. Men än så länge är det värmlänningarna som har varit starkast och leder serien med 3-1 i matcher inför den femte drabbningen.

Det har, som sig bör, varit en jämn och tät serie där det är tydligt att Färjestad har höjt sig en nivå jämfört med grundserien. De var favorittippade inför säsongen så det är ingen skräll att de har en hög nivå i sig, men den höjden har vi sett väldigt lite av tidigare under säsongen.

Färjestad fick en drömstart då man vann den första matchen i Skellefteå med 2-1. Därefter kunde man utöka till 2-0 i matcher efter seger med 4-3 i Karlstad. SAIK vann sin senaste hemmamatch med 3-2 men i torsdagens möte var det återigen FBK som var det starkare laget då man vann med 4-1.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Riskminimering

De tre första matcherna var väldigt jämna och samtliga slutade med uddamålssegrar. Spelmässigt var det nog knapp fördel Skellefteå då förde spelet i störst utsträckning medan Färjestad var effektivast.

I torsdags såg det dock lite annorlunda ut då Färjestad på ett ganska tydligt sätt var det bättre laget. De vann skottstatistiken med 33-17 och matchen med 4-1 och har nu alltså skaffat sig ett mentalt och resultatmässigt övertag.

Men vi kan nog räkna med ett bättre Skellefteå på hemmais. De gäller också som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att hemmalaget vinner under ordinarie tid ger omkring 1.95 gånger insatsen.

Mycket står nu på spel och Skellefteå är pressade att vinna. Det har varit små marginaler som avgjort alla matcher utan den senaste och det gäller att undvika misstag. Det tror jag också kommer att prägla matchbilden på så vis att det blir än mer tillknäppt än tidigare. Därför finner jag det troligt att det kommer att bli en ganska målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 9 april 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: