Speltips Skellefteå – Frölunda 16/9: Målspel

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2021

Mycket talar för att det kan bli målrikt när Skellefteå AIK tar emot Frölunda i den andra omgången av SHL 2021/22. Matchen spelas torsdagen den 16 september med nedsläpp kl 19.00.

Skellefteå – Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå slutade på fjärde plats i grundserien av SHL förra säsongen och i slutspelet räckte det fram till en semifinal. Där blev man utslagna av Rögle med 3-2 i matcher.

Nu är siktet inställt på att ta ytterligare ett kliv framåt och det är nye tränaren Robert Ohlsson som ska få laget att lyckas med det.

I premiären ställdes Ohlsson direkt mot sin gamla klubb Djurgården på bortais och det blev en inledning som lovar gott för Skellefteås del. Framförallt fick man en rivstart då man gick ifrån till 3-0 redan i den första perioden. Därefter kunde man se till att vinna matchen med 5-2 till slut.

För Frölundas del blev förra säsongen ett misslyckande. Man blev bara sjua i grundserien och i slutspelet blev man utslagna av Rögle i kvartsfinalen.

Roger Rönnbergs manskap har högre ställda krav än så och man lär vara revanschsugna inför den här säsongen. Därtill har man även förstärkt med, bland andra, den forne poängkungen Ryan Lasch.

Någon succé blev det dock inte i premiären hemma mot Brynäs. Efter den första perioden hade man ledningen med 2-1 men man tappade sedan matchen i den andra perioden som bortalaget vinner med 3-0. Den tredje perioden förblev mållös och slutresultatet blev 4-2 till Brynäs.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda höjer sig

Både Skellefteå och Frölunda har varit igång ett tag med tävlingsmatchandet då man spelat i Champions Hockey League före SHL-premiären.

Skellefteå har där förlorat två matcher mot Lugano och vunnit två matcher mot Eisbären Berlin. Frölunda har tre segrar och en förlust mot Lions Zurich och Mlada Boleslav.

Vad som förenar lagen så här långt den här säsongen är att det har varit målrikt i de flesta matcher som de har spelat. I Skellefteås fall har det gjorts 7 mål eller fler i de 4 senaste matcherna. I Frölundas fall har det gjorts 6 mål eller fler i de 4 senaste matcherna.

Ser vi till förra säsongens möten så gjordes det 6 mål eller mer i de två senaste matcherna de här lagen emellan.

Premiären blev inte vad Frölunda hade hoppats på men det råder ingen tvekan om att det finns offensiv kvalitet i det här laget. Det tror jag man kommer kunna visa i den här matchen.

Skellefteå inledde starkt och lär vilja visa sin hemmapublik att man är att räkna med den här säsongen. Jag tror de kommer att bjudas på en offensivt inriktad och fartfylld match där mycket talar för att det kommer bli ganska målrikt.

Därför blir mitt spel att det kommer göras över 5.5 mål totalt till 2.03 gånger insatsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål totalt
Odds: 2.03
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 16 september 2021
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: