Speltips Skellefteå – Frölunda 26/1: Manfall i gästerna

Oskar Jörnevik Publicerat: 26 januari 2023

Skellefteå är seriens bästa hemmalag, möter nu Frölunda med manfall under torsdagen den 26 januari 2023 med nedsläpp 19.00.

Skellefteå - Frölunda

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Skellefteå har varit riktigt starka i SHL under säsongen och leder tabellen med sex pinnar. Framförallt har man varit otroligt starka på hemmais och vunnit 14 av 17 matcher hemma i Skellefteå och gjort hela 69 mål. Dock så fick Skellefteå respass ut CHL av just Frölunda, men det var inget som gjorde laget värst mycket. Hemmaformen är sinnessjukt bra, då man har 13 raka hemmasegrar. Det är inget snack om att Skellefteå är utmanare till guldet i år, då man på pappret har en stark trupp.

Frölunda går helt okej för tillfället trots många skador i truppen. Inget snack om att Roger Rönnberg vill vinna guld, varje år som tränare, oavsett om det är CHL eller SHL. I CHL fick man respass av Luleå, efter ett straffavgörande under föregående vecka. Frölunda gjorde en mycket stark match under tisdagen och slog ett starkt Örebro. Formen på slutet är helt okej, och det är en viss Lars Johansson som varit otroligt bra i kassen på slutet. Det är en målvakt som på egen hand kan vinna matcher åt Frölunda.

Det har varit otroligt jämnt mellan dessa lag historiskt sett, då det står 5-5 i inbördes möten. Mötena under denna säsong har varit ganska många då man stötte på varandra i ett dubbelmöte i CHL där man vann varsin match. I SHL har man också mött varandra två tillfällen, och det är 1-1 i matcher och noterbart är att båda bortalagen har vunnit varsin match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många borta i gästerna

Skellefteå har knappt några skavanker alls i truppen inför mötet med Frölunda. Det är ett Skellefteå som spelat med mycket folk under hela säsongen. Oscar Möller, Jonathan Johnson och Andreas Wingerli har gjort det riktigt bra så här långt, Möller och Wingerli är lagets målskyttar. Tysken Tom Kuchnackel är en riktigt vass spelare i båda ändar enligt mig. Jonathan Pudas har varit riktigt bra i defensiven och är en av SHLs bästa backar. Linus Söderström har varit seriens bästa målvakt så här långt med sina 94 %.

Frölunda hade manfall i mötet med Örebro, det har sen tidigare varit manfall på backsidan när Folin och Johansson varit skadade, men när Ryan Lasch och Anthony Greco kastade in handduken fick många academi spelare hoppa in. Max Friberg har brutit fingret och missar 4-6 veckor, det har varit Frölundas offensivt bästa spelare. Joel Lundqvist gjorde två nya assist i sin 900e match i SHL. Tycker Frölunda har vassa spelare i Jere Innala och Jacob Nilsson, men där finns det sparkapital. Petteri Lindbohm och Andreas Borgman är riktigt bra backar på denna nivå. Lars Johansson i målet har varit riktigt bra på slutet och är SHLs bästa målvakter i sina bästa stunder.

13 raka vinster på hemmaplan för Skellefteå skojar man inte bort i första taget. Det är inget snack om att Skellefteå går in som favoriter i detta mötte, trots att Frölunda tog en stark seger senast. Frölunda har massor av skickliga spelare som inte kan spela och det kommer Skellefteå ta vara på. Skellefteå borta är seriens svåraste bortamatch i skrivande stund och när vi får fina odds på hemmalaget ser jag inget annat val än att spika Skellefteå. Frölunda såg inte bra ut i senaste bortamatchen mot HV71, och är lite för tunna med alla sina skador.

  Upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner
Odds: 1,75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 26 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: