Speltips Skellefteå – Linköping 28/1: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2021

Linköpings HC har vaknat till liv, men har ingen chans borta mot Skellefteå AIK i SHL torsdagen den 28 januari 2021.

Skellefteå AIK - Linköpings HC

https://www.spelbloggare.se/betsafe-bonus

Alla ni som har någorlunda koll på SHL och svensk ishockey generellt vet att torsdagarna är en närmast helig dag, när det nästan alltid dukas upp vad som brukar vara en sånär full omgång i den svenska högstaligan.

Just den här säsongen har varit lite märklig med en haltande tabell och man har inte kunnat fylla spelschemat varje vecka, men denna torsdag är det fem matcher som står på schemat.

Vi fastnar inte minst för mötet i Skellefteå, där hemmalaget Skellefteå AIK spelar mot Linköpings HC i en match där spelbolagen har hittat en klar favorit.

Det är egentligen inte så konstigt – med tanke på att Skellefteå AIK nu har sex raka vinster och ser allt mer starka ut i SHL den här säsongen.

Det räcker egentligen att kolla på tabellen där Skellefteå AIK plötsligt är uppe på direktplats till slutspelet, med bara två poäng upp till femteplatsen och det som tidigare var ett så lyckad topplag i Örebro HK.

Jumbon får det tufft

En snabb blick på tabellen kan lura en att Linköpings HC är en jumbo som är på väg att ta sig upp ur skiten, men då glömmer man kanske att laget nu har flest antal spelade matcher av samtliga lag som inte har en slutspelsplats.

Med 35 spelade omgångar har man samma poäng som Malmö Redhawks, men har fyra matcher fler spelade. Det säger sig själv att man därmed i realiteten är en bit efter.

Jumbon har med det sagt sett lite bättre ut på slutet och det lär göra att man kan streta emot okej mot Skellefteå AIK, som har en tendens att inte köra över sina motståndare, trots den starka formen. Det öppnar för ett underspel.

Under 5,5 mål spelas till 1,82 gånger smeten hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,82
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, torsdag 28 januari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: