Speltips Skellefteå – Luleå 17/4: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2021

Skellefteå AIK och Luleå Hockey spelar en oerhört jämn matchserie i SM-kvartsfinalen. 2-2 i matcher står det inför match nummer fem.

Skellefteå AIK - Luleå Hockey

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

En säsong som den här känns det ärligt talat som att i princip vilket slutspelslag som helst kan gå och vinna hela SM-slutspelet och stå där med SHL-pokalen i slutet av säsongen. Och två outsiders som är så goda som några andra är norrländska Skellefteå AIK och Luleå Hockey.

Nu fick man varandra direkt i kvartsfinalen och laget som går vidare här kommer att ha gott gry i laget, med en stark chans att rubba kommande motståndare. Det är min fasta övertygelse.

Om vi ser till grundserien är varken Skellefteå AIK eller Luleå Hockey lagen som har imponerat allra mest, men det är samtidigt stabila lag, med lång erfarenhet av slutspelshockey, och som alltid känns gedigna och genuina i dessa sammanhang. Den typen av känsla, den typen av erfarenhet, nej, den ska man inte underskatta.

Och matchserien i sig då?

Jo, hittills har det egentligen blivit allt vi hoppades på, med oerhört jämna matcher och 2-2 på resultattavlan efter totalt fyra spelade kvartsfinaler.

Skellefteå AIK vann senast, efter att också ha vunnit premiären, och sitter nu i ett gynnsamt läge inför fortsättningen. Nu spelar man på hemmaplan och kan gå upp till 3-2 i matcher.

Ingen målfest nu heller

En sak som har varit tydlig från start i den här matchserien är att det är två oerhört jämna lag och att matcherna också tar den tonen. Det finns inget lag som kör över det andra laget, eller som imponerar med en slags överlägsenhet som vittnar om att man ska vinna kvartsfinalen enkelt.

Men egentligen handlar det lika mycket om stabiliteten i motståndarlaget. Båda lagen bygger på en defensiv organisation som gör att man är svårpasserade.

Därför räknar jag med att fortsättningen på SM-kvartsfinalen blir ungefär likadan och i dagsläget är det omöjligt att välja sida. Skellefteå AIK kommer såklart stärka från 4-1-vinsten senast, men det var egentligen missvisande siffror.

Under 4,5 mål spelas till 2,40 gånger såsen hos bet365. Då är det ordinarie tid som gäller, men oj vilket odds!

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 2,40
Bolag: bet365
Spelstopp: 15:15, lördag 17 april 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: