Speltips Skellefteå – Luleå 8/3: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2022

Rivalerna Skellefteå AIK och Luleå HF drabbar samman i ett toppmöte i SHL. Matchen spelas tisdagen den 8 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Skellefteå – Luleå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå AIK kommer från en seriefinal i Ängelholm i lördags där man återigen föll mot ett Rögle som man har haft svårt mot den här säsongen. SAIK förlorade till slut med siffrorna 4-1 och tränare Robert Ohlsson menade att hans spelare verkade sakna kraft och energi.

Den förlusten innebär att Rögle toppar SHL med fem poängs marginal ner till Skellefteå. Totalt sett har Ohlssons manskap svarat för en stark säsong, men nu när det börjar dra ihop sig man tappat stinget något. I och med förlusten i seriefinalen har man tre torsk och en seger på de fyra senaste matcherna.

Totalt står Skellefteå på 83 poäng efter 45 spelade matcher. Man är därmed tvåa i tabellen med tre poängs marginal ner till ärkerivalen Luleå.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

Luleå HF hade inte heller den bästa trenden då man stod på två raka förluster inför bortamötet mot Oskarshamn i lördags. Man hade då fallit som klara favoriter i hemmamötena mot både Djurgården och Brynäs. Men mot Oskarshamn kunde man emellertid studsa tillbaka och vinna med 5-2.

När Luleå och Skellefteå möts är det alltid laddat med extra mycket prestige. Nu gäller det dessutom att man ska positionera sig inför ett stundande slutspel och vi kan nog räkna med att det här kommer att bli en match med hög intensitet och av slutspelskaraktär.

Skellefteå och Luleå möttes senast i mitten av januari i Luleå och det var då hemmalaget som segrade med 4-2. Därmed bröt man en svit på tre raka SAIK-segrar om vi räknar in förra vårens slutspelsmatcher. Den här säsongens första möte mellan lagen vann Skellefteå på hemmais med 5-2.

De två senaste mötena har varit relativt målrika och jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer bjuda en del mål. Skellefteå har med sina 149 mål gjort flest av alla i SHL och Luleå är tvåa i den statistiken med sina 139 mål.

Det har totalt gjorts 5 mål eller fler i Luleås 13 senaste matcher. Detsamma gäller i Skellefteås fem senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) i den här matchen till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100& upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 8 mars 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: