Speltips Skellefteå – Modo 14/9: Tillbaka i finrummet

Axel Sjödin Publicerat: 14 september 2023

Skellefteå är klara favoriter då de tar sig an nykomlingarna MoDo i säsongens första match.

Skellefteå - Modo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det anrika Modo är återigen tillbaka i den svenska hockeyns finrum efter många långa år av ökenvandring i HockeyAllsvenskan. De får inget andrum då de ställs mot fjolårsfinalisterna Skellefteå direkt i första mötet, och det lär inte bli lätt att få med sig poäng hem till Örnsköldsvik.

Skellefteå har lyckats behålla ungefär samma trupp som lyckades ta sig hela vägen till final senast. De är därmed en given kandidat i diskussionen om vilket lag som tar hem SM-titeln i år. Skellefteå hade näst minst antal insläppta mål i grundserien förra säsongen, och då Växjö har tappat sina två stora backstjärnor så är Skellefteås oförändrade backuppsättning förmodligen ligans bästa i nuläget.

Det har varit lite förändringar offensivt, med Oscar Lindberg och Martin Dzierkals som har kommit in, vilket båda är fina värvningar. Det tyngsta tappet är med all förmodan kulturbäraren Joakim Lindström som har avslutat karriären, men allt som allt så har Skellefteå en väldigt stark trupp som i mångt och mycket är densamma som i fjol.

Skellefteå var även ligans starkaste hemmalag förra säsongen, och mot en nykomling som Modo gäller de som klara favoriter på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Modo kommer behöva kämpa för att hålla sig kvar

Modo lär kliva in i den här säsongen med det klara målet att hålla sig kvar och etablera sig i SHL igen. Det har varit många långa år av arbete för att bygga en trupp som ska lyckas ta sig upp, och nu gäller det att truppbygget håller mot betydligt tuffare motstånd.

Defensiven är framförallt det som oroar, och även om det finns en del potential bland unga spelare så är det många oprövade kort som de kommer att behöva förlita sig på. Forwardssidan sticker inte heller ut med några stora affischnamn, men totalt sett så är det en någorlunda balanserad trupp som mycket väl kan hålla för SHL om de får spelet att stämma.

Mycket kommer att hänga på hur väl Lassi Lehtinen kan leverera, vilket är en intressant målvaktsvärvning från finska TPS. Det är som sagt en tuff bortamatch direkt, så Lehtinen kommer med all förmodan att sättas på prov redan i sin första match.

Spelet på den raka ettan står lite väl lågt, men en Skellefteå-seger kombinerat med ett spel på under 5,5 mål går trots allt att hitta för 3.15 gånger pengarna hos Betinia. Med Skellefteås stabila försvar lär de förmodligen inte släppa in mycket och Skellefteå avslutade säsongen senast med tio raka matcher som slutade med under 5,5 mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå & under 5,5 mål
Odds: 3.15
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 14 september
TV: 
Stream:  TV4 Play