Speltips Skellefteå – Rögle 20/3: Starka på hemmais

Axel Sjödin Publicerat: 20 mars 2023

På måndag så får vi följa det tredje mötet i kvartsfinalserien mellan Skellefteå och Rögle upp i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå - Rögle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvartsfinalserien mellan dessa båda lag fick en överraskande start på Rögle vann öppningsmötet uppe i Skellefteå. Favoriterna lyckades dock kvittera serien nere i Skåne och nu så står det alltså 1-1 i matcher inför det tredje mötet uppe i Norrland igen.

Under grundserien så var Skellefteå det starkaste hemmalaget i hela serien medan Rögle tillhörde de absolut svagaste lagen på bortais, vilket gjorde att det första resultatet kom som en rejäl överraskning. Sedan slutspelet drog igång så har Rögle dock tre raka vinster på bortaplan medan båda deras hemmamatcher har slutat i förlust, vilket inte gör det helt lätt att analysera.

Spelbolagen tror dock inte på någon upprepning av öppningsmötet nu på måndag. då Skellefteå är tunga favoriter till att koppla ett grepp om kvartsfinalserien framöver. Sättet som Rögle har vunnit matcher på har inte heller känts särskilt hållbart. Leksand var på många sätt det bättre laget redan i åttondelen då de dominerade matchbilden och skottstatistiken. Den avgörande faktorn för Rögles del stavas Christoffer Rifalk, då målvakten har varit i en fantastisk form under slutspelet såhär långt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå har dominerat spelmässigt

Att en storspelande målvakt kan avgöra en slutspelsserie har Rifalk redan hunnit bevisa, men när det nu är bäst av sju istället för bäst av tre, samtidigt som motståndet har blivit en bra bit tuffare, så är det svårt att se detta hålla hela vägen ifall Rögle inte höjer sig spelmässigt.

Skellefteå har sett klart vassare ut i båda mötena och har lyckats få iväg nästan dubbla mängden skott jämfört med Rögle i båda mötena. Med det sagt så har Rögle lyckats skapa chanser ändå och i slutspelet så har de varit rätt effektiva på att utnyttja dem. Skellefteå själva såg lite trubbiga ut i inledningsmötet, men det såg bättre ut i den andra matchen där backen Jonathan Pudas spelade en viktig roll.

Skellefteå borde kunna koppla ett grepp om kvartsfinalen nu på måndag, då de har visat sig vara ett klart bättre lag sett över hela året. De har varit otroligt starka defensivt på hemmais och vi kommer nog får se fler resultat som det i den andra matchen framöver. Rögles främsta styrka har varit målvaktsspelet, så att ha underspelet i åtanke inför matcherna är inte en dålig idé.

Vi spelar därmed på kombinationsspelet att Skellefteå vinner och att det blir under 5,5 mål för 2.66 gånger pengarna hos Betinia inför måndagens match.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 2.66
Odds: Skellefteå & under 5,5 mål
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 20 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo