Speltips Skellefteå – Rögle 24/3: Fortsatt jämnt

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2023

Det är återigen utjämnat i matchserien då Skellefteå ställs mot Rögle i det femte mötet under fredagskvällen.

Skellefteå - Rögle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har varit en udda kvartsfinalserie mellan Skellefteå och Rögle, som båda inledde med att vinna varsin bortamatch och därefter vinna varsin hemmamatch. Rögle fick med sig en oväntad vinst uppe i Norrland i öppningsmötet, men Skellefteå såg ut att ha tagit kontroll över matchserien med två raka vinster utan ett insläppt mål därefter – men det fjärde mötet blev inte som de hade tänkt sig.

Linus Söderström har lyfts upp gång på gång som en stor styrka i Skellefteås lag, då han har varit oerhört stabil i målet. Han lyckades som sagt hålla två raka nollor i det andra och tredje mötet, men fick förvånansvärt nog inte chansen i det fjärde då Robert Ohlson istället valde att ställa Frans Tuohimaa i kassen.

Tuohimaa var absolut inte den enda anledningen att de förlorade i onsdags, men valet är fortfarande svårt att förstå. De förlorade med 2-5 tillslut, men två av målen kom i öppen kasse framåt slutet, så de faller inte på målvaktsinsatsen åtminstone.

Rimligtvis så borde i alla fall Linus Söderström återvända mellan stolparna i det femte mötet och då ska Skellefteå vara klara favoriter till att ta en väldigt viktig 3-2-ledning i matchserien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle är en jobbig motståndare

Även om det blev mycket fokus på målvakten efter det senaste mötet så ska Rögle ändå ha en eloge för sättet de utmanar serietvåan i kvartsfinalen. De visade redan mot Leksand att de har en kämpaglöd och inte är lätta att slå, men många hade nog förväntat sig att Skellefteå skulle ligga bättre till vid det här laget än vad de gör.

Det lär ha varit väldigt viktigt för självförtroendet att få hål på motståndet i det fjärde mötet och kanske kan de överraska på bortais när det gäller som mest återigen. Bröderna Abbott har gjort Rögle till ett svårslaget och jobbigt lag att möta i slutspelsmatcher som dessa, men motståndet de möter är verkligen i tuffaste laget.

På hemmais så ska Skellefteå kunna koppla ett grepp om matchserien och i deras senaste 5-0-överkörning i Norrland fanns det inga som helst tveksamheter. Vi spelar därmed på att Skellefteå vinner och kombinerar det med ett spel på under 5,5 mål för 2.62 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Skellefteå & under 5,5 mål
Odds: 2.62
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 24 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo