Speltips Skellefteå – Rögle 26/4: Fullt ös

Simon Pålsson Publicerat: 26 april 2021

SM-semifinalen mellan Skellefteå AIK och Rögle BK fortsätter måndagen den 26 april 2021. Vi rekar med odds i SHL.

Skellefteå AIK - Rögle BK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med corona, med tomma läktare, med ett delvis förändrat serieupplägg inför säsongen har det här varit ett speciellt år för alla som älskar svensk ishockey. Det har funnits vissa fördelar med säsongen, som det nya serieupplägget, men på det stora hela är det en katastrofsäsong för intresset. Det måste man ta och säga.

Men med det sagt är vi nu framme vid den fas av säsongen som alltid lockar flest tittare och som alltid får en att känna att svensk hockey har någonting värt att verkligen ta vara på. Vi är framme vid SM-slutspelet och närmare bestämt är vi mitt inne i semifinalerna.

Hittills har det varit väldigt intensiva matcher i båda semifinalerna. Det gör att vi med tillförsikt ser fram emot fortsättningen på den här säsongen.

Skellefteå AIK har haft det tufft i sin semifinal mot Rögle BK, trots att man i mina ögon har gjort två ganska okej insatser. Först förlorade man med 3-2 i den första matchen i Skåne, för att sedan förlora dagen därpå med 2-1. Det är uddamålsförluster om vartannat alltså.

Med andra ord har Skellefteå AIK ett 2-0-underläge att försöka vända i det här skedet och det är ingen omöjlighet, men det ställer tuffa krav på laget inför fortsättningen. Mentalt vore det extremt hårt om man föll direkt här på måndagskvällen, när man äntligen får spela hemma.

Rögle BK har mer energi

En delförklaring till att Skellefteå AIK har haft det lite tuffare i så jämna matcher kan vara energin och energinivån, som rimligen är sämre i Skellefteå AIK efter sju spelade matcher i kvartsfinalen mot Luleå Hockey.

Rögle BK var dominanta från första stund mot Frölunda och vann med fyra raka vinster, 4-0, och har därmed kunnat vila ett par dagar inför mötena med Skellefteå AIK.

Det som vi har med oss från mötet med Frölunda är också att skåningarna har en urstark offensiv och den har vi inte riktigt fått se riktigt än. Kanske kommer det nu, i den tredje matchen mot Skellefteå AIK.

Här måste Skellefteå AIK ändra om någonting och jag tror att man försöker gå lite mer på knock när man nu spelar på hemmaplan. Det kan öppna upp matchen.

Över 5,5 mål spelas till 2,45 gånger smeten hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,45
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, måndag 26 april 2021
TV:  cmorehockey logotvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: